Kdz.Ereğli’de yılan hikayesine dönen toplu taşımalardan engellilerin ve 65 yaş üstünün ücretsiz taşınması konusunda yaşanan sorun devam ediyor. Bir vatandaşta otobüste tanık olduğu olayı bize gönderdiği mektupta şöyle bildirdi:

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ
 
Yukarıdaki yönetmeliği sana ekte gönderiyorum...
 
Buna göre Madde 5 de;
 
 

MADDE 5 – (1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçihatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır.

denilmektedir.
 
Şu konuyu bir işleyinde 65 yaş üstü yaşlılarımıza bi yardımımız olsun...
 
Bu yönetmeliği Ereğli Belediyesinin de diğer Belediyelerin de uygulaması lazım. Ben bazı belediyelerin bu uygulamaya geçtiğini duydum. Sadece kimliklerini göstererek (yönetmelik gereği) ücretsiz seyahat hakkını kullanıyorlar. Ereğli deki belediye halk otobüslerinin umurunda değil bu konu. Geçen gün yaşlı bir adama eksik para verdi diye tafra yapıyorlardı. Kendilerine bu yönetmeliği hatırlattım. Bize bi yazı gelmedi dedi...(Sanki yazı gelmesi lazımmış gibi.) Yönetmelik gayet açık... Uygulatmak ve denetlemek belediyelerin elinde ve sorumluluğunda...)
 
İlgileneceğinizi umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum...