Karadeniz Ereğli’de avcılar tarafından vurularak ağır yaralanan yabani domuz Ereğli Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından düştüğü çukurdan kurtarıldı, yaban domuzu acı çekmemesi için iğne ile uyutuldu.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi karşısında ormanlık alandan ses geldiğini duyan güvenlik görevlileri yaptıkları incelemede ağır yaralanmış domuz ile karşılaştılar. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne verilen bilginin ardından ekipler yaklaşık 3 saat boyunca yabani domuzu düştüğü çukurdan çıkarmak için uğraştı.

 

GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI

Yaklaşık 15 adet atılan uyuşturucu iğnelerle bayıltılamayan yaban domuzu sıkıştığı alandan 7 kişilik ekibin çalışması sonucu kurtarıldı. Güçlükle kontrol altına alınan yaban domuzu acı çekmemesi için iğne ile uyutuldu. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, yaptığı açıklamasında, yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki yaban domuzunun sırt kısmından avcılar tarafından vurulduğunu, durumunun ağır olduğunu söyledi.

 

HAYATA TUTUNMASI İÇİN ÇIRPINDILAR

Ekiplerin yaklaşık 3 saat boyunca sıkıştığı alandan kurtarmak için çaba gösterdiğini belirten Bulak, “15 tane uyuşturucu iğne attık ancak hayvan bayılmadı. Ekipteki arkadaşlarımız ipi boyun ve ayak kısmından sıkıştırarak hayvanı düştüğü 2 metrelik alandan çıkarttık ve burada acı çekmemesi için iğne yaparak uyuttuk. Domuz çok güçlü bir hayvan ve yaralı halde ise oldukça saldırgan olabiliyorlar. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götüreceğiz burada yapacağımız kontrollerin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak İl Müdürlüğü ekiplerine teslimini yapacağız” dedi.

Olay yerine toplanan vatandaşlar ise yaralı yaban domuzunu merak etti, cep telefonları ile fotoğrafını çekti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)