Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan fon ile Halk Oyunları Proje Eğitim Derneği (HOPE) Koordinatörlüğü’nde Avrupa’nın 13 farklı ülkesinden 21 farklı kurumdan 35 halk dansları, halk müziği ve halk kültürü ile ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluş liderleri, çalışmalarını Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde gerçekleştirdi.
TUFAK ve HOPE Proje Başkanı, aynı zamanda Hindistan Ticaret Ataşesi Melih Aras, “Böyle uluslararası bir projeyi Çaycuma’da yapmak bizim için çok gurur verici bir iştir. Burası bizim ikinci memleketimiz oldu. Bu projemizi gerçekleştirmede bizlerden yardımını eksik etmeyen Başta Sayın Valimize, İl Özel İdaremize, Çaycuma Kaymakamımız Hasan Yaman’a ve her zaman yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Mithat Gülşen’e, ayrıca bizlerden sıcak ilgilerini eksik etmeyen Bakacakkadı 100’üncü Yıl Atatürk Tatil Köyü görevlilerine, projenin birçok aşamasında destek veren Çaycuma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze çok teşekkür ederim. Burada bulunan 13 ülkeden gelen 40 yabancı liderimiz birer kültür elçisidir. Ülkemizi ve ilçemizi tanıtmada çok büyük hizmetleri olacağını içtenlikle inanıyorum. Çünkü ayrılma anımız çok duygulu geçti. Bundan sonraki projeler ve festivallerde ortak hareket etmek için aramızda bir ağ oluşturduk. İnşallah bu ortaklık ağı ile hem ülkemizin farklı yerlerinde ve özellikle Çaycuma’mızda bu gibi etkinliklerin devamını gerçekleştireceğiz. Böylelikle hem kültürümüzü tanıtmak ve diğer ülke kültürleri hakkında bilgi sahibi yapma amacını taşımaktayız” diye konuştu.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman da yaptığı konuşmada, “İlçemizde böyle ciddi bir proje gerçekleştiren TUFAK ve HOPE Başkanı Melih Aras ve emeği geçen yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. 
Bizler de vakit buldukça kendilerini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduk. İnsanımızın misafirperver ve sıcakkanlı bir millet olduğunu onlar bizzat görerek şahit oldular. Tabii bu misafirlerimiz birer gönül elçileri aynı zamanda grup lideridir. 
Her bir lider ülkelerine döndüğünde ülkemiz ve ilçemiz hakkında ki düşüncelerini anlatacaklar. Ben 13 ülkeden 40 misafirimizin de buradan memnun olduklarını görüyorum. Bu bizleri mutlu etmektedir” dedi.
Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, “TUFAK ve HOPE Başkanı Melih Aras Bey, bundan önce olduğu gibi bu sene de AB Gençlik ve Eğitim Programları eğitim çalışmalarını burada yaptılar. Ben bu tercihlerini ilçemizde kullandıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. 
Belediyemiz olarak her zaman yanlarındayız. Malumunuz, yaz ayları çok yoğun geçmesine rağmen en ufak bir boşluğumuzu değerlendirip kendilerini ara sıra ziyaret etme fırsatım oldu. Yapmış oldukları çalışmalarını yakından izledim. Ben de kendilerine ilçemiz ve yöremiz hakkında ekonomik ve kültürel manada bilgilendirme yaptım. Misafirlerimizin kendi yörelerine ait yiyecekleri tattık. Tabii çok mutlu oldular. 
Bizlere kendilerinin değer verdiği simgelerden yaptıkları hediyeleri verdiler. Belediyemizin de katkılarıyla Türk gecesi düzenledik. Farklı ülke kültürleriyle birlikte bizim kültürümüzün birlikte yaşanması bizleri de memnun etmektedir. Bizim ülkemizde olduğu gibi bu ülkelerde de yapılan festivallere bizleri davet etmekteler. Tabii bu kültür ağını genişletmek lazım… Bizim de düşüncemizde öncelikle Bosna Hersek, Romanya ülkelerine ziyaret planlarımız var. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Misafirlerle 100’üncü Yıl Dinlenme Tesisleri’nde veda yemeğinde birlikte olan Başkan Gülşen, ilçeyi simgeleyen ve mozaik eserlerinin resmi olan kalemlik, tanıtım kitap ve CD’den oluşan hediyeler takdim etti.