Çağlar, yaptığı açıklamada, İncivez köyü çam ormanlık alanında 3 ayrı bölgede başlayarak kontrol altına alınan yangını sabah saatlerinde tekrar başladığını söyledi.

Ekiplerin yoğun çabasıyla yangının kontrol altına aldığını soğutma çalışmalarına başladığını ifade eden Çağlar, şöyle dedi:

"Akşam saatlerinde İncivez köyü çam ormanlık alanında 3 ayrı bölgede yangın meydana geldi. Orman İşletmesi ve Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışması sonucu 5 saat içinde yangın kontrol altına alınmıştı. Sabaha kadar süren soğutma çalışmaların ardından sabah saatlerinde bu sever farklı bir noktadan tekrar yangın çıktı. Zonguldak Orman İşletmesinden gelen ekipler bu yangını kontrol altına alarak şu saat itibariyle soğutma çalışması yapıyor. Yangını ne kadar bir alana zarar verdiği tespit edilmeye çalışılıyor. Yangını neden çıktığı yönünde şu an için kesin bir şey yok. Ancak hafta sonu havanın güzel olmasıyla o bölgede çok sayıda avcını olduğu bilgisi bize geldi. Bununla ilgi bir çalışma başlattık. "