Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yöneticileri, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Armutçuk beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'ne bağlı ocakta 28 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen ve bir madencinin şehit olduğu kazada yaralanan 3 madenci arasında bulunan Cevdet Baytekin'i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.
Kdz. Ereğli Anadolu Hastanesi'nde tedavisi sürmekte olan Baytekin'i ziyaret eden TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ile GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, kaza hakkında bilgi aldılar.
Kazanın nasıl meydana geldiğini anlatan yaralı madenci Cevdet Baytekin, ocakta yolda yürüdükleri sırada kömür yüklü vagonların raydan çıkarak üzerlerine devrildiğini ve kaçamadıklarını belirtti. Parmaklarının koptuğunu fark ettiğini söyleyen Baytekin, kopan parmaklarını da alarak ocaktan çıktığını anlattı.
Bu arada mesai arkadaşı Saffet Koç'ın şehit olduğunu TTK Genel Müdürü Burhan İnan'dan öğrenen Baytekin gözyaşlarını tutamadı.
Kazada yaralanan Adem Candan ve İsmail Uzan daha önce, tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.