AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, beraberinde Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ile birlikte, Filyos yolunda yaşanan kazanın ardından Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alan yaralıları ziyaret etti.
Kaza geçiren vatandaşlara ve ailelere “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan İl Başkanı Hamdi Uçar, Belediye Başkanları Ömer Ünal ve Adil Düzlü, bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmamasını dilediler. 

UÇAR: “ALLAH BİR DAHA 
BÖYLE KAZALAR GÖSTERMESİN”
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Kaza sonrası vatandaşlarımızdan biri rahmetli oldu ve diğerleri yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı. Biz de Belediye Başkanlarımızla birlikte olayı takip ediyoruz. Hastane yöneticilerimiz de yakinen ilgileniyorlar. Çok şükür, şu anda hastanede yatan vatandaşlarımızın bir sorunu yok. Hepsine acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha böyle kazaları göstermez inşallah. Elbette ki, tedbirlerin de alınması lazım. Ama bu bölgedeki yollarımızın ne kadar zor olduğunu, bu ve buna benzer bir takım kazalarla da daha önce karşılaştığımızı herkes çok iyi biliyor. Karayolları’nın da bu güzergahta başlatmış olduğu bir iyileştirme çalışması var. İhalesi yapıldı ve önümüzdeki günlerde hemen çalışmalara başlanacak. Yani Filyos ve Zonguldak arası sahil yoluyla ilgili genişletilme çalışmaları hızla devam ediyor. Ama onun öncesinde iyileştirilme çalışmaları bugünden itibaren başlayacak. Tekrar ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

ÜNAL: “KONTROLLER YAPILDI, AMA DEMEK Kİ YETERLİ DEĞİLMİŞ”
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da, Filyos-Zonguldak arası yolun ihalesinin yapıldığını belirterek, kaza yapan aracın daha önce de hizmet veren ve İl Trafik Komisyonu tarafından kontrolleri yapılan bir araç olduğunu vurguladı. 
Yaşanan bu olayın neticesinde kontrollerin yeterli yapılmadığının görüldüğünü ifade eden Başkan Ünal, “Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyorum. Ölen vatandaşımıza da Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabırlık diliyorum. Yolla ilgili ihale yapılmıştı, ama bütün bunlar ne yaralıların eski sağlığını, ne hayatını kaybeden vatandaşı geri getirmez. Araç, Filyos-Zonguldak arası çalışan araçtır. Ancak demiryolları kapandığı zaman biz İl Trafik Komisyonu’ndan 5 tane araç için izin almıştık ve ihalesini yapmıştık. Kaza yapan araç, bizim ihalesini yaptığımız araçlardan değil, daha önce de çalışan araçlardan bir tanesidir. İl Trafik Komisyonu bize izin verirken, bu araçların da çalışması koşuluyla izin vermişti. Bu araca bizim herhangi bir müdahale etme şansımız yok. Gerekli kontroller yapıldı, ama demek ki yeterli olmamış” dedi. 

DÜZLÜ: “ACİL OLARAK ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ”
Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ise, yol sıkıntısını çok uzun zamandır dile getirdiklerini, kimseyi suçlamadıklarını, ama yetkililerin çalışmalarını hızlandırmalarını beklediklerini dile getirerek, “Önce yaralılara Allah’tan şifa diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Biz yerel yöneticiler olarak, bu sıkıntıları zaman zaman dile getiriyoruz. Bu ‘Karayolları çalışmıyor ya da bu konuda yeterli değil’ demek değildir. Biz sıkıntıyı dile getiriyoruz. Bugün itibariyle de işte bunlar sözün bittiği yer oluyor. Yetkililerin bu yolda normal bir müteahhitlik hizmeti vererek değil, yapacakları çalışmaları çok acil bir iş olarak görerek, gerekirse 24 saat çalışarak acil olarak tamamlamalarını istiyoruz. Bakanlık yetkililerinden ve Bölge Müdüründen tek beklentimiz budur. Lütfen bunu normal bir ihale gibi görmesinler. Demiryolu da kapalı olduğu için Saltukova-Filyos-Çatalağzı-Muslu arası ciddi problemlerimiz var. Bundan sonra bu yolda bunun gibi üzücü bir kaza olmaması dileğiyle çalışmaların tamamlanmasını diliyoruz” diye konuştu.