Karadeniz Ereğli'de 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından hayırseverler tarafından onarılan iki odalı eve yerleşen, birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesinin yaşadığı zorluklar Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş tarafından haber yapılmasının ardından tüm Türkiye adeta seferberlik ilan etmişti.

 

"Bebeğime süt yerine çay ile besliyorum" sözü uzun süre Türkiye gündemine oturdu. Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Kdz.Ereğli Belediyesi, Muhtarlık, Önder Gazetesi ve Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş'ın cep telefonu adeta kilitlendi hayırseverlerin duyarlılığı sonucu.

 

Koli koli yardımlar, nakit paralar, bez, süt başta olmak üzere yüzlerce malzeme aileye bizzat teslim edildi. Sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatıldı, ailenin yaşam hikayesi tüm televizyonlar, gazeteler ve internet sitelerinde baş haber oldu.

 

Kanal D'de yayınlanan "Evim Şahane" programı da ailenin Sofular'daki harabe evini yaşanabilir bir alana dönüştürdü.

 

Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü ve Anadolu Ajansı Kdz.Ereğli Muhabiri Mustafa Kemal Bektaş'ın haberleri son 1.5 yılda 4 ailenin ev sahibi olmasına neden oldu. Kavaklık Mahallesi'nde 9 yıldır elektrik ve suyu olmadan yaşayan Meryem Erdoğan'ın ilk haberi Bektaş ile duyuruldu kamuoyuna, Kaymakamlık basında çıkan diğer haberleri de değerlendirerek ismi açıklanmayan bir hayırsever tarafından prefabrik ev yapıldı, elektriği, suyu bağlanan evde Erdoğan yaşamına daha sağlıklı ortamda devam ediyor.

 

Türkiye onu, "Dev adam" haberleri ile tanıdı. Tek kolu ile yaşam mücadelesi veren Şenol Çetin'in haberinin ardından Dünya Göz Hastanesi Sahibi tarafından Hatip Caddesinde yeni bir ev alındı, içi de eşyalar ile donatıldı ve yine aylık bir miktar para da maaş olarak Çetin'e bağlandı.

 

Üçüncü ise Ormanlı Beldesi Sarıkaya Mahallesi'nde eşi kanserden ölünce 5 kız ve 4 erkek çocuğu ile zor günler yaşayan, tuvaleti elektriği olmayan barakada yaşam mücadelesi veren Kara ailesinin yardımına yine hayırseverler koştu. Aile barakadan rahat yaşayabilecekleri bir eve yerleştirildi.