Ereğli OSB Başkan Vekili Çivici, yatırımcıya yer tahsisinde sağlanan yüzde 90’lık avantajın Nisan 2012 tarihinde sona erdiğini hatırlatarak, “Bu kararın yeniden alınması için bir çalışma yapılıyor, umutla bu kararın çıkmasını bekliyoruz” dedi.

 

Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde toplam 650 kişiye istihdam sağlandığını vurgulayan Çivici, OSB’den yer tahsisi için talepte bulunan firmalar olduğunu anımsatarak, “Önümüzdeki ay uluslararası bir yatırımcı Ereğli'ye gelerek hem bizleri hem de Erdemir'i ziyaret edecekler. Rüzgar ile enerji üretmek isteyen başka bir firma var. Üretim tesisini Ereğli'de kurmak istiyor. Yatırım ile ilgili taleplerini bizlere iletti” sözleri ile konuştu.

 

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Çivici, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nin 200 hektarlık bir alana kurulu bulunduğunu, bulunan 56 parselden 47'sinin tahsis edildiğini söyledi. Çivici gazetecilere yaptığı açıklamasında, tahsisi yapılan 47 parselin 21'inde üretim yapıldığını hatırlatarak, "Yine 16 parselde inşaat çalışması sürüyor 10 parselde ise projelendirme devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi toplam 650 kişiye istihdam sağlamaktadır” dedi.

 

3 FİRMA TALEPTE BULUNDU

Organize Sanayi Bölgesine 3 firmanın yer talebi için başvuru yaptığını açıklayan Çivici, yer tahsisleri konusunda yüzde 90  oranında sağlanan desteğin yeniden yürürlüğe girmesini beklediklerini açıkladı. Çivici açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “Önümüzdeki ay uluslararası bir yatırımcı Ereğli'ye gelerek hem bizleri hem de Erdemir'i ziyaret edecekler. Rüzgar ile enerji üretmek isteyen başka bir firma var. Üretim tesisini Ereğli'de kurmak istiyor. Yatırım ile ilgili taleplerini bizlere iletti. Üretim tesisini Erdemir’den ötürü Ereğli'ye kurmak istiyor. Konunun yakın takibindeyiz.

 

OSB’YE TALEPLER GELİYOR

Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ne çeşitli talepler geliyor. Almanya'dan bir konteynır firması yatırım için gelmişti. Firma yetkilisi hem Organize Sanayi Bölgesine hem de Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na müracaatlarını yapmıştır. İnşallah bu talepler olumlu sonuçlar ortaya çıkarır. Biz pek çok firmayı Ereğli'ye yatırım yapmaları konusunda davet ettik.

 

YER TAHSİSİ SAĞLANMALI

Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisleri ile ilgili yüzde 90 oranında bir destek sağlanıyordu bu Nisan 2012 yılında kalktı. 35 TL olan yeri sanayiciye metre karesi 3.5 TL'ye tahsis yapılıyordu. Şimdi bu kararın yeniden çıkması için çalışmalar yapılıyor ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan konuyu yakından takip ediyor. Bu tahsisin çıkması durumunda yatırımcı için cazip noktaya gelecek”