“19 Eylül Gaziler Günü”nü kutlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz ülkenin medarı iftiharıdır” dedi.

 

Uysal mesajına şu sözlerle devam etti:

 

“Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ilelebet devam ettirmek, milli birlik ve bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz;

 

Yazdığınız destanlar ile Türk Milleti’nin hafızasına kazınan isimleriniz, asla unutulmayacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Hatıralarınıza sahip çıkmak ve onları yüceltmek bizim görevimizdir.

 

Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”