Gazetemizin yazarları arasında yer alan ancak son dönemlerde özel işleri nedeniyle yazılarına ara vermek zorunda kalan Neslihan Yazıcılar, fotoğraf sanatında  önemli başarılara da imza atıyor. Bir çok  yarışmada ödül kazanan Yazıcılar’ın  “Cumhuriyet Pırıltısı” adını verdiği fotoğrafı İstanbul Belediyesi’nin Cumhuriyet Coşkusu  Fotoğraf Yarışması’nda “Sergileme” hakkı kazandı. 
283 katılımcının 1311 foto ile katıldığı yarışmanın ödül töreni  Sütlüce'de bulunan Miniatürk'te yapıldı. Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı'na Kadir Topbaş'ın yanı sıra Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, İFSAK Başkan Yardımcısı Burak Şenbak, Fotoğraf hocalarımız Ersin Alok, İlyas Göçmen, yarışmaya giren fotoğrafçılar ve çok sayıda davetli katıldı. 6. düzenlenen ve Cumhuriyetin 90.yılı etkinlikleri kapsamında Boğazdaki ışıklı gösteriyi en güzel kareleyen yarışmacıların  çektikleri fotoğraflar hem sergilendi ve hem de ödüllendirildi. Sergi 29 Aralık’a kadar açık kalacak. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İFSAK ile birlikte düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı "Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenlere ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.
Kurdele kesiminin ardından Başkan Topbaş Miniatürk’te açılan sergiyi gezerek yarışmacılarla eserleri önünde fotoğraf çektirdi.
Sergileme alan yazarımız, Neslihan Yazıcılar  “Cumhuriyet ilelebet gökyüzünde parlayacak” diyerek fotoğrafına, “Cumhuriyet Pırıltısı” adını verdi. 
Yazıcılar görüşlerini de şöyle ifade etti:
“Fotoğraf her şeyden önce görsel olarak en güçlü sanat dallarından biri olup en değerli belgelerdendir. Zamana şahitlik eden fotoğraf karelerinin bu tarz yarışma sonuçları fotoğrafçıları onore ederken o döneme ait en güçlü fotoğraflardan değerli bir arşive de sahip olunmasını da sağlamaktadır. Bu nedenle kurumsal ve özel firmalarca düzenlenen fotoğraf yarışmalarının hem sanat adına hem biz fotoğrafçılara adına verilen değer ve destekten dolayı kendilerine içten teşekkür ederim. Kendi adıma Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf yarışmasında sergileme almanın keyfi anlatılır değil, o nedenle Atamızın ruhuna ulaşabilmenin manevi mutluluğu ve fotoğraf alanında aldığım başarı sevindiricidir. Belediye başkanlarımızın Fotoğrafa verdikleri değerden ve katkıdan dolayı fotoğrafçılar olarak kendilerine içten teşekkür ederiz. 
Güzel ülkemizin her yeri fotoğraflarla daha çok tanıtılmalı, bu nedenle üst düzey yöneticilerimizin bizlere daha çok destek vermesini dileriz. Çünkü fotoğraf büyük emeklerin sonucunda yakalanabiliyor. Türkiye’de fotoğrafçılığın gün geçtikçe yaygınlaşmasına arkamızdan genç nesiller yetişiyor olmasına seviniyorum.  Nice Cumhuriyet Coşkularına… Nice 90 Yıllara…”
Yarışmada ödül alan fotoğrafçılar
Birinci - Fatma Tuba Dönmez (Sakarya) - 
İkinci - Gökmen Cengiz Akdağ (İstanbul) 
Üçüncü - Serkan Demirci (İstanbul) -
İBB Özel Ödülü - Ömer Sedat Yenidoğan 


(Haber Eyüp Bektaş)