Yenilenen Ereğli Belediye Plaj Tesisleri düzenlenen tören ile hizmete girdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, karayolları tarafından yapılan sahil yolunun piknik ve denize girme alanlarını yok ettiğini iddia etti. Tesisleri yenilemek için harekete geçtiklerini ve ihaleye çıktıklarını belirten Posbıyık, "Bir müteahhit arkadaş ihaleyi aldı ve sağ olsun kısa sürede istediğimiz yenilenmeyi yaptı. Bu bir ekip işi. Başkan yardımcılarından en alt çalışanlarıma kadar belediyemizin bir başarısı. Ereğli'nin hangi noktasında bir güzellik yaratılıyorsa orada benim işçilerimin memurlarımın ve tüm ekibimin alın teri vardır. Huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

"DEVLETTEN ALLAH RAZI OLSUN"

Ereğli-Alaplı arasında vatandaşların piknik yaptığı, dinlendiği alanların yapılan yol nedeniyle kaldırıldığını vurgulayan Posbıyık konuşmasında şunları söyledi: Devletten Allah razı olsun. Karayollarını yaptı. Ulaşımda kolaylık sağladı. Yapılan her hizmete teşekkür ediyorum ama Ereğli ve Alaplı arasında insanların en mutlu oldukları şey ağaçların altında çocuklarıyla oturup piknik yapmak, denize girmek ve keyif yapmaktı. Bu yolları yapıyorsun, yanlış anlaşılmasın, Allah razı olsun, bu yolları yaparken bu millet nerede denize girecek? Duvarları çekiyorsun, istinat yapıyorsun. Bu insanlar burada denize girebilecek mi? Sadece yol, bilmem ne yapmak yeterli oluyor mu? Bu insanlar nasıl yaşayacak?

 

"ARABALAR YIĞILIYOR"

Görüyorsunuz yazın buraya arabalar yığılıyor. Her an bir can gitmesi mukadder. Otopark yok, bilmem ne yok. Bu yolları yaparken birazcık da insan boyutunu düşünerek bu otoparkları az daha geniş yapamıyor musunuz? Aciz misiniz yoksa insana değer mi vermiyorsunuz? Bunlar soru işareti. Demek ki insana değer vermiyorlar diye düşünüyorum. Sadece yol yap, tünelleri yap, tamam Allah razı olsun, ama insanlar denize gireceğiz diyor. Arabanın parka ihtiyacı var, eğlenmeye gittiğim de çoluk çocuğumun kazaya uğramaması lazım diyor.

 

KUMSALI TEMİZLEDİK

İşte bu nedenle plajı geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü insanlarımız sığmıyordu buraya. Karayolunun olduğu yerin altını düzenledik, üzerini kapattık ki orası kullanılsın. Giriş tarafındaki alanı yaşlılarımız ve aileler için bir piknik alanı haline getirdik. Kumsalı da bir makineyle temizleyerek tertemiz yaptık. Hani bir uzun kumumuz vardı ya eskiden. Buraya da belki Belediye Uzunkum plajı deriz artık. Bütün sistemi, tuvaletlerden duşlara kadar yeniledik. Can kurtaran ekibinden doktora kadar her türlü müdahale ekibimiz de sürekli görev yapacak burada.”

 

“KANTAR BÖLGESİNİ PLAJ YAPACAĞIZ”

Plajın genişletilmesine dönük hedeflerinin yapılanlarla sınırlı olmadığını kaydeden Posbıyık konuşmasına şöyle devam etti: “Biliyorsunuz ilerde kantar bölgesi var. Orası plaj alanı olarak geçiyor ve benden başka ayağa kalkan olmadı. Mahkemelik olduk. Yerel mahkemede kazandık. Şimdi Danıştay'da. Karar çıktığı anda o arazinin tamamını plaj olarak düzenleyeceğiz.

Şu an diğer çalışmalarımızda devam ediyor. Adeta şantiyeye çevirdik Ereğli'yi. Şayet yetişirse 18 Haziran Ereğli'nin kurtuluş gününde, Kepez Denizcilik Yüksek okulu yanındaki piknik alanını açacağız. Ardından Kestaneci mahallesindeki piknik alanını. Buradaki muhtarlarımızdan ve mahalle sakinlerinden bir isteğim olacak. Bolu'dan, Düzce'den gelen misafirlerimiz bu plaja bayılıyor. Ama neden kalacak birkaç pansiyon yok diyorlar. Sizden ricam,  birkaç odayı pansiyon yapın ve üzerine yazın. Amasra'ya insanlar niye gidiyor. Pansiyon olduğu için. Sizler de yapın, bu bir öneri ve göreceksiniz ciddi bir işletme potansiyeli oluşacak.”

 

Konuşmanın ardından, plaj tesisleri kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılış programında ayrıca Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri denizde boğulan iki kişiyi kurtarma tatbikatı düzenledi.