İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Temsilciliği ile Karaelmas Uluslararası Öğrenci Birliği işbirliğinde Yetim Dayanışma Günleri etkinliği gerçekleştirildi. 

İl Temsilcisi İlyas Yazıcı, Merkez Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yıl etkinliklerinin kapsamını genişleterek Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) akademik eğitim gören öğrencilerle buluştuklarını söyledi. 


Karaelmas Uluslararası Öğrenci Birliğiyle etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Yazıcı, "Bu tür çalışmalar kardeşliğimizin yanı sıra İslami sorumluluğumuzun pekiştirilmesi açısından önemli. Ayrıca yine bu çalışmalar hayrın yayılması için tatlı vesilelerdir. Müslümanlar olarak ülkemizde ve dünyadaki bütün yetim çocuklara vesile olup onlara gücümüzün yettiği kadar sahip çıkmalıyız." diye konuştu. 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da Türkiye'nin her zaman yetimlere sahip çıktığını vurgulayarak, "Ülkemiz şu anda dünyada insani yardımlar anlamında ilk sıralardadır. Nerede bir yetim varsa Türkiye onlara her zaman kucak açacaktır." dedi. 

Etkinlikte, BEÜ'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerinin danslarını sergiledi.