Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, hükümet ile 
Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeye tepki gösterdi.
Başkan Kara, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında. Memur Sen’in toplu sözleşmede bir ilki gerçekleştirerek, hükümetin yüzde 3+3’lük teklifinin de altında kalan, 1 milyon 500 bin memurun düşük zam almasına neden olacak 13 TL’lik zammı kabul ettiğini ifade ederek, 
“Böyle bir toplu sözleşme ile doktorlar sosyal yardımlar dahil bir yılda yüzde 3,3’e, hemşire, ebe ve sağlık memurları ise yüzde 5,9’luk zamma mahkum edildi. 2014’de enflasyon farkı almayacak çalışanlar, enflasyona da yenik düşecektir. 
Seyyanen zam nedeniyle aile, doğum, ölüm, nöbet, vekalet aylığı, ders ücreti, yabancı dil tazminatı ve diğer ödeme unsurları da 2014 yılında sabit kalacaklardır. Sağlık çalışanlarının sorunları toplu sözleşme masasında çözümlenmemiştir. 
Yapılan toplu sözleşmede çalışanlar için bir tane bile kazanım yok. Yani Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen hizmet kolu ile ilgili taleplerde de hükümeti hiç üzmemiş, çalışanlar için sıfır kazanım demiştir. Makam, mevkii ve menfaat uğruna kamu çalışanları ve sağlık çalışanları feda edilmiştir. 
Bu tavırla kısacası sağlık çalışanlarının 2014-2015 yılları heba edilmiştir. 
Biz inanıyoruz ki, tüm sağlık çalışanları bir tane kazanıma bile imza atmayan, memuru masada satan yetkili, ama etkisiz sendikaya gerekli cevabı verecektir” dedi.