Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nun ilçedeki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile yaptığı toplantıda göreve geldiği günden bugüne ilçenin belirli sorunlarını tespit ettiğini açıklamış bu sorunların en başında ise ilçe genelinde yaşanan trafik yoğunluğuna dikkati çekmişti. Bir çok sürücünün duyarsızlığı, bazı halk otobüslerinin ana yol güzergahında yolcu indir-bindir yapması, sol şeridi ısrarla vermeyen sürücüler, bazı ticari taksi sürücülerinin yol önceliğini kendisinde görmesi, hatalı parklanmalar zaman zaman sürücüler arasında da ciddi tartışmalara neden oluyordu.  Adeta yıllardın çözülemeyen hiçbir yetkilinin kılını dahi kıpırdatmadığı sorunun çözümü için Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu düğmeye bastı.


Karadeniz Ereğli'nin tarihi özelliklere sahip bir ilçe olduğunu hatırlattığı konuşmasında halkın hizmet ulaştırma noktasında gece gündüz çalışacaklarını belirten Kaymakam Madenoğlu şunları söylemişti:

"Gerçektende çalışmaktan memnuniyet duyduğumuz Ereğlimizde çok işler yapmaya muktediriz. İlçemizi kalkındırarak yetişmişlik düzeyini daha da arttırarak daha fazla çaba sarf etmeye hizmetlerimizi tatmin edici bir noktaya götürmeye arzu ve istekliyiz. İlçemiz büyük ve tarihi bir ilçe. Tarihi derken yüz yılı aşkın bir zamandır bir ilçe olan aynı zamanda tarihi özelliklere sahip bir ilçe. Geride bıraktığım 2 ayı aşkın sürede gözüme çarpan bazı sorunlar var bunların bazıları önemli bir kısmı önemsiz. Tespit ettiğim bana intikal eden sorunlardan bir tanesi trafik sorunu. Burada ciddi anlamda bir trafik sorunu var. Önümüzdeki zamanlarda ciddi çalışmalar yapacağız. İlgili kuruluşlardan alınacak temsilciler ile ilçenin trafik sorununu masaya yatıralım. Sorunlar neden kaynaklanıyor, trafik akışı neden yoğun, yanlış uygulamalar var mı? Enine boyuna masaya yatıralım. Seçimlerden sonra yapacağımız bir toplantıda bu konuyu çözmeye  çalışalım"


Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük'e talimat veren ve seçimlerin ardından bu sürecin başlatılacağını belirten Kaymakam Madenoğlu'nun aldığı bu radikal kararı uygulatarak ilçe trafiğinin rahat bir nefes alması bekleniyor.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)