Kdz. Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından  belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Kırmacı Mahallesi, Köseağzı mevkii, Köseler Mahallesi ve Toki Konutları mevkii olmak üzere dört muhtelif yerde tehlikeli olduğu belirlenen noktalara  toplam  3000 metre  basit oto korkuluk montajı yapılmaya başlanmıştır.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ağlar; 10.06.2013 tarihinde başlatılan  oto bariyer montaj çalışması Kemer Mevkiinde devam etmekte olup ,en kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını belirtti.
Belediye tarafından Oto bariyer montajı yapılacak olan alanlarda daha öncesinde ölümlü ve yaralanmalı kazaların oluştuğuna dikkat çeken Ağlar, çalışmaların tamamlanmasıyla bu tehlikenin ortadan kalkacağının altını çizdi.
Yapılan 3000 metre basit oto korkuluk işinin toplam maliyetinin 165.000 TRY olduğunu söyleyen Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ağlar, trafik ve yol güvenliği için bu tür çalışmaların yanı sıra hız kesici tümsek, ışıklı yol butonu, trafik işaret levhaları gibi çalışmalarında yapılmakta olduğunu ve devam edeceğini sözlerine ekledi.