GELSENKİRCHEN - Avrupalı Türk Demokratlar Briliği ( UETD ) Gelsenkirchen Şubesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik bir tanıtım programı düzenledi. Programda konuşan UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, Almanya'nın geleceğinin eğitimli Türk kökenli gençler olduğunu belirtti.

Programa, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatlanmadan Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Köksal Kuş, Ekonomi Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, UETD Gelsenkirchen Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Ören, Ruhr Bölgesi Gençlik Kolları Başkanı Barış Koymat ve Gelsenkirchen Şübesi Gençlik Kolları Başkanı Emir Kiraz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, Almanya'nın geleceği eğtimli Türk gençlerinin olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

 

'' Sizin gibi pırıl pırıl bir gençlikle kahvaltıda buluşmak bizleri mutlu etti. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Hangi bölüm olursa olsun, eğitiminize ara vermeden devam edin. Biz, UETD olarak her zaman yanınızdayız. Göçün 50 . Yılında Almanya'da binlerce Türk kökenli gencimiz üniversitelerde eğitim görmekte. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu sayının daha çok artması lazım. Çıtamızı yükseltmeliyiz '' şeklinde konuştu.

 

Siyasete katılın çağrısı

UETD Teşkilatlanmadan Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Köksal Kuş ise UETD'nin kuruluş amacını anlatarak şöyle konuştu: '' Yaşadığımız Avrupa topraklarında kalıcı ve söz sahibi olmak istiyorsak, eğitimli ve başarılı bir gençliğe sahip olmalıyız.UETD olarak her alanda eğitim gören genç nesile, oldukca önem veriyoruz.Bu anlaşıyla gelecekte UETD gibi kurumları da, sizlere emanet etmek isteriz.Gelecek için önünüz açık, mutlaka siyasete katılın ve Almanya'da kamuoyu oluşturun '' dedi.