Gümeli’de yaşayan Yaşar Yurdusever (40), üç yıl önce dorse üreten bir fabrikada çalışmak üzere eşi Elfida ve dört çocuğuyla birlikte Düzce’ye yerleşti. Ailenin yaşamı, çocuklarından Murat’ın kullandığı, kas zayıflığı hastası olan Ferhat’ın (19) da yolcu olarak bulunduğu motosikletin, 8 Ağustos 2013 tarihinde Düzce’ye bağlı Boğaziçi Beldesi, Kabalak Rampası’nda başka bir araca çarpmasıyla karardı.

 

Kazada ağır yaralanan iki kardeş Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Kardeşlerden Murat Yurdusever bir süre tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşurken, 19 yaşındaki Ferhat, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 21 Gün yoğun bakımda kalan Ferhat, hastanenin beyin Cerrahi servisinde tedavi altına alındı ve tedavisi devam ediyor.

 

Baba Yaşar Yurdusever, oğlu Ferhat’ın çenesindeki kırık, vücudunun değişik yerlerindeki kas yırtıkları için ameliyat olması gerektiğinin belirterek, “Eşi Elfida Yurdusever oğlumun yanında refakatçi olarak kalıyor, geçtiğimiz günlerde yaşadığım kalp rahatsızlığı nedeniyle işten de ayrılmak zorunda kaldım. Ailemin ve hastanede yatan oğlum Ferhat’ın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi” dedi.

 

Ailesinin zor duruma düştüğünü belirten baba Yurdusever gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İki oğlum, Ramazan bayramının birinci günü trafik kazası geçirdikten sonra işimi kaybettim. Eşim Elfida ile birlikte hastanede kalarak Ferhat’a refakat ediyoruz. Devlet, hastanedeki tedaviyi üstleniyor ama Ferhat yürüyemediği için tuvalet ihtiyacını da karşılayamıyor. Hastane yemeğini yiyemediği için sürekli olarak dışarıdan alıyoruz. Şu an sıkıntıda olduğumuz için evimize dahi gidemiyoruz”

Ferdi ve Özlem adındaki iki çocuğunun da ortaokula devam ettiğini, aile olarak gerçekten çok zor durumda olduklarını belirten baba Yurdusever, “Kazanın ardından hayatımız karardı. Olayın ardından anjiyo ameliyatı oldum, işimden çıkarıldım. Yaşadıklarımızı tarif etmek çok zor. Allah rızası için yardım bekliyoruz” diye konuştu.