Açılan yurt içi uçuşlarında beklediğini bulamayan gurbette yaşayan gurbetçilerin destekleri ile ayakta kalan Zonguldak Havaalanında yurt dışı uçuşları kış sezonuna girilmesi nedeniyle 26 Kasım tarihinde sonlandırılacak. Zonguldak Havaalanı Müdürlüğünden verilen bilgilere göre, 2013 yılının ilk 11 aylık süresi içerisinde toplam 28 bin 718 kişinin yurt dışı seyahati gerçekleştirdiği açıklandı. Bu yıl 3 olan seferler 2014 yılında 4’e çıkarılması planlanırken gurbette yaşayan gurbetçilerin desteği ile bu sürecin devam ettiği belirtiliyor. Gurbetçilerin haricinde kendi bölgesi ile kucaklaşamayan havalimanında yeni bir heyecan ve vizyonun şart olduğu ısrarla vurgulanıyor. 
Geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen havalimanı yönetiminin katıldığı toplantıda uçak biletlerinin oldukça pahalı oluşu dile getirilmiş, sorunun çözümü için ise her zaman olduğu gibi yine iş lafta kalmıştı. 
Gurbette yaşayan vatandaşların küstürülmemesi, bölge ile havalimanını bütünleştirilmesi istenirken 2014 yılının ilk uçuşları ise Nisan ayında başlatılacak.