Alaplı Belediyesi, Taşbaşı-Erdemyuva mevkii deniz dolgu alanına yaptığı yaklaşık 1 km. uzunluğundaki yürüyüş yolu güzergahını ağaç ve fitness adı verilen sağlıklı yaşam araç gereçleri ile donattı.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yürüyüş yolu güzergahında çeşitli türlerde ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını, ayrıca yine yürüyüş yolu üzerinde belirli noktalara fitness adı verilen sağlıklı yaşam araç gereçlerinin bulunduğu spor sahaları yaptıklarını belirterek, “Dolgu alanı üzerindeki,  Belediye Çaybahçesi arkasından İncivez deresine kadar uzanan yürüyüş ve araç yolu güzergahını ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Yürüyüş yolu güzergahıyla birlikte ilçemizin değişik noktalarına yaklaşık bin adet ağaç dikmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle, büyük bir ağaç dikme kampanyasını da başlatmış olduk. Bunun yanında yine yürüyüş yolu güzergahının belirli noktalarına fitness adı verilen sağlıklı yaşam araç ve gereçlerinden oluşan spor sahaları yaptık. Vatandaşlarımız yürüyüş sporunun yanı sıra, bu araç ve gereçlerle de sporunu yapabilecek.Yürüyüş yolu güzergahı boyunca ağaçlandırma yaptığımız alanların zeminini de önümüzdeki günlerde çimlendireceğiz. Yine yürüyüş yolu güzergahı boyunca belirli noktalara, oturma ve dinlenme bankları koyacağız. Bu güzergahı komple ışıklandıracağız.  “ dedi.
Deniz dolgu alanının diğer alanlarının da, hazırlanan proje doğrultusunda aşama aşama yapılacağını belirten Başkan Nuri Tekin, “Bu alanda kafeteryalar, çay salonları, çocuklar için oyun alanları, spor alanları ve eğlence alanları , oturma ve dinlenme tesisleri yapacağız. Işıklandırmalı havuzlar, kemerli küçük köprüler ve diğer görsel materyalları da kullanarak, bu alanı büyük bir cazibe merkezi yapacağız. İnsanlarımızı, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çevre yerleşim birimlerine gitmekten kurtaracağız“ dedi. 
            (Haber Merkezi)