Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu, Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı son sınıf öğrencilerinden Tülin Yılmaz, Buse Kaplan, Ozan Can Taşdemir ve Hüseyin Çelebi Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı.

 TEKERLEKLİ SANDALYE VE MALZEME DESTEĞİ

Proje Sorumlularından Meva Apaydın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projede, engelli sandalyesine ihtiyacı olan üç kişiyi belirleyen öğrenciler, sponsorlar ve gönüllüler vasıtasıyla engellilerin özel durumlarına göre aldıkları iki sandalyeyi,koordinatör hocalarıyla beraber sahiplerin adreslerine giderek teslim etti. Teslim sırasında sandalyelerin kurulumunu ve nasıl kullanılacağını kendileri gösteren öğrenciler, aynı zamanda engellilere getirdikleri pijama, terlik, çorap gibi hediyeleri de takdim etti.

 DESTEK VERECEK

Bir diğer sandalyeyi ise Kdz. Ereğli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu etkinlikte Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile sahibine ulaştıran öğrenciler, insanlara faydalı olabilmenin haklı gururunu yaşadı. Etkinlikte proje ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Uysal, sosyal sorumluluk projelerinin devamının gelmesi için elinden ne gelirse yapacağını söyledi.

 TEŞEKKÜR ETTİLER

Engelli vatandaşlara sahip çıkmanın, onların yüzlerini bir nebze olsun gülümsetmenin ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın toplumsal vazife olduğunu dile getiren proje ekibi, herkesi bu konuda bilinçli olmaya çağırdı. Bir insan sevindirmenin ve onun ihtiyacını gidermenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, projelerin gerçekleştirilmesinde katkısı olan Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş’a, projelerine katılarak destek veren Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Fatih APAYDIN’a, danışman hocaları Okt. Meva APAYDIN’a, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin UYSAL’a, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Baki KARA’yave projeye gönül veren herkese teşekkür etti.

 (Haber Merkezi)