Geçen Kasım ayında, Ereğli Belediyesi’nde görevli zabıtalara “lan” dediği iddiasıyla yargılanan Necati Akçay, 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

 

(HABER: MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ)
2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya hakkında TCK’nin 125/3-a maddesi, uyarınca “Eylemi kamu görevlisine ve alenen işlemesi” suçlarından toplam hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Necati Akçay’ın 22 Ocak 2014 tarihinde görülen karar davasında beraatine karar verilmesini istedi.
Hakim Cemal Tahnal, şikayetçi Ereğli Belediyesi Zabıta Komiseri Raif Akbulut’a Necati Akçay’ın hakaret ettiği kanaatine vardı. 
Mahkeme kararı şu şekilde:
“Sanık Necati Akçay’ın üzerine atılı hakaret suçunu katılan Raif Akbulut’a karşı işlediği suçun işleniş şekli ve diğer özellikleri de dikkate alınarak eylemine uyan 5237 sayılı yasanın 125/1 maddesi uyarınca seçimlik adli para cezası olarak takdiren alt sınırdan uzaklaştırılmaksızın sanığın sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak günlüğü takdiren 20 TL hesabıyla 90 tam gün karşılığı olmak üzere 1800 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına, 
Sanığın eylemini kamu görevlisine karşı işlediğinden dolayı 1 yıl hapis cezası, 20 TL hesabıyla 365 tam gün karşılığı olmak üzere 7 bin 300 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın hakaret suçunu alenen işlediği görülmekle sanığa verilen cezada 1/6 oranında artırım uygulanarak 1 yıl 2 ay tam gün karşılığı olmak üzere 8.400 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına, sanığın duruşmadaki iyi hali takdiri indirim nedeni olarak kabul edilmekle, 1/6 oranında indirim uygulanarak 11 ay 20 tam gün karşılığı olmak üzere 7 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına, sanığın sabıkasız kişiliği, suçtan meydana gelen maddi bir zararının bulunmaması ve sanığa ileride tekrar suç işleyeceği yönünde mahkememizde olumlu kanaat hasıl olması sebebiyle yasa gereği sanık hakkında hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verildi”
Hakim Tahnal, hükmün açıklanmasını geri bırakarak hapis cezasını 7 bin 300 TL adli para cezasına çevirdi. 
11 ay 20 gün karşılığı 7 bin 300 TL adli para cezasına çarptırılan Necati Akçay, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“Belediyeye ait büfemiz vardı, babamızın ölümünün ardından burayı işletmeye başlattık. İşyerinin ruhsatı yenilemek için belediyeye başvurduk ancak yenilenmedi ve büfemiz kapatıldı. Savcılığa gittik bu konuda şikayetçi olduk savcılık kovuşturmaya gerek yoktur kararı çıktı. Bu olay yaklaşık 3 yıldır sürüyor. Yaklaşık 3 ay önce mahkemeden kağıt geldi ve zabıtaya seni buraya kim gönderdi lan?” dediğim iddia edilerek hakkımda şikayetçi olunmuş. Benim zabıtaya dediğim kelime “seni buraya kim gönderdi?” olmuştur. Mahkeme kararı verdi, lan kelimesinden beni 1 yıl 2 ay hapis iyi halimden 11 ay 20 güne çevirdi bu da 7.5 milyara tekabül ediyor, tarihte emsali yoktur böyle bir kararın. Bunun için 5 yıl hiç konuşmayacağım. Zabıtayı çarşıda görsem Allah göstermesin omzuna çarpsam bütün cezaları ödeyeceğim. Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekilleri birbirini yiyorlar hiçbirşey yok, su atıyorlar hiçbirşey yok, zabıtaya lan kelimesi kullandığımdan ki böyle bir şey de yok hapis cezası aldık” dedi.