Köpeği sahiplenen Demirkıran:
"Köpek yavrusunun bulunma anından yaşadığı değişime kadar olan süreci takip ettim. Bu kadar değişiklik hiç beklemiyordum. Artık Zift bizim yuvamızın bir ferdi"


Ereğli’de, yapıştığı ziftten telef olmak üzereyken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla kurtarılan ve üç veteriner hekimin çabasıyla hayata döndürülen köpek yavrusu "Zift", tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuştu.

Ormanlı beldesi Kaymaklar köyü girişinde 6 Nisan'da asfalt tankerinden yola dökülen zifte yapışan ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılan köpek, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde görevli veteriner hekimlerinin uyguladığı 54 günlük tedavinin ardından iyileşti.

Köpeğe "Zift" adı verildi. Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin elektronik posta ve sosyal medya aracılığıyla sağlık durumu hakkında bilgi sorduğu Zift'i Ereğli Belediyesinden emekli olan Mehmet Demirkıran sahiplenmek için başvurdu.

"Zift", başvurusu uygun görülen hayvansevere aşı kartı ve kimliğiyle teslim edildi.




Çok güzel bakmışlar"

Ereğli Belediyesinden yaklaşık 5 yıl önce emekli olan 55 yaşındaki Mehmet Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiğini söyledi. 

Demirkıran, haberlerde izlediği köpek yavrusunun ilgilerini çektiğini dile getirerek "Köpeği çok sağlıklı gördük. Veteriner İşleri Müdürlüğüne de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bulunduğu andaki fotoğraf ile yavrunun şimdiki halini görünce, 'Zift o mu bu mu?' diye şaşırdım. Çok güzel bakmışlar. Her iki fotoğrafa alıp yaklaşık 1 saat baktım." diye konuştu.

Zift'in özel bir köpek olduğunu ifade eden Demirkıran, "Köpek yavrusunun bulunma anından yaşadığı değişime kadar olan süreci takip ettim.  Bu kadar değişiklik hiç beklemiyordum. Artık Zift bizim yuvamızın bir ferdi. Kızım ve yeğenimle ona en iyi şekilde bakacağız." dedi.



Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak da köpeğin 54 günde sağlığına tamamen kavuştuğunu anlattı.

Hayvanın tüm aşılarını tamamladıkları aktaran Bulak, "Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından çok sayıda teşekkür mesajları geldi. Mehmet Demirkıran, belediyemizden emekli bir hayvansever. Kendisi 'Zift'e talip oldu, biz de gönül rahatlığı içerisinde bakacağını bildiğimiz için ona köpeği teslim ediyoruz. Aşılarında ve sağlığı ile ilgili gelişmeleri bizler de yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'a bizlere sağladığı desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kendisi de yavru köpeğin tedavi sürecini yakından takip etmiştir" şeklinde konuştu.

(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)