Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerince düzenlenen "Zonguldak Şehitleri'ni Anma Programı" kapsamında 143 şehit dualarla anıldı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki etkinlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ney ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Bu sırada şehitlerinin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi sırasında bazı şehit ailelerinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.



Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, yaptığı konuşmada, etkinliğin öğrencilerle şehit ailelerini bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın şehit olduğunu hatırlatan Yorulmaz, aynı gün kentte Beşiktaş ve Zonguldak Kömürspor'un şampiyonluk kutlamalarının yapıldığını anımsattı. 



Yorulmaz, Tunahan Kartal'ın Zonguldak'ın son şehidi olduğunu ifade ederek, "Biz isterdik ki Zonguldak halkı, şehitler için ortaya çıksın. Çünkü şehidimiz bu ülke için canını vermiş. Hiç kimse parmağını veremez ama o çocuk bu insanlar için gövdesini vermiş. Biz kimseden bir şey istemiyoruz ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir şehidimizin haberini aldığımız zaman o şehit ailelerinin evlerinde ateş yanıyor. Herkes, 'başın sağolsun' deyip, gidiyor. Son şehidimizle beraber Zonguldak genelindeki şehit sayımız 143 oldu." diye konuştu.



İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım da etkinlikle şehit ailelerini acısına ortak olmaya çalıştıklarını belirterek, "Şehitlerimizi rahmetle anıyorum ama bizi üzen bir olay oldu. Şehidimizin kente ulaştığı akşam maalesef şehidimiz olmamış gibi bir hava vardı. Biz takımların şampiyonluğunu kutluyoruz ama o şehidimiz için 'yaprak kımıldamadı' desem yeridir. Bu konu bizi çok üzdü." dedi.  

Etkinlik, şehitler için okunan duaların ardından sona erdi.