**Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal, Zonguldak, Devrek, Bartın ve Kdz. Ereğli Türk Ocaklarının 1923-1931 dönemini kapsayan bir çalışma yaparak bunları bir kitap haline getirdi.

 

Konuyla ilgili olarak Zonguldak Türk Ocağı’ndan yazılı şu açıklama yapıldı:

 

Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Yurdu Dergisinin katkılarıyla basılan ve Türk ocaklarının 1923-1931 yıllarını kapsayan kitabı Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanlığına teslim eden Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal’a Zonguldak Türk Ocağı Şube başkanı Erol Şeref katkılarından dolayı Türk Ocakları adına teşekkür etti.

 

Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanlığında düzenlenen törende bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal, “Zonguldak Türk Ocaklarının tarihiyle yazdığım kitabın öyküsü 2 sene öncesine dayanıyor. Başkanımız Erol Şeref beni devamlı teşvik etti. Bu kitabı basan Türk Ocağı ve Türk Yurduna teşekkür ediyorum. Büyük bir eksiklikti. Halk evlerinin tarihini oluşturuyor. Milli Mücadele ve sonrasındaki önemli faaliyetler bu kitapta yer aldı. Zonguldak, Bartın, Devrek ve Ereğli Türk Ocaklarının tarihinin yer aldığı kültür yuvası bir kitap. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref de yaptığı konuşmada, “Zonguldak Türk Ocaklarının tarihini anlatan geniş kapsamlı bir çalışma. Zonguldak Milli Mücadele ve sonrasında yapılan çalışmalar bu Kitap’ta ayrıntıları ile yer alıyor. İlk kez böyle geniş kapsamlı ve bilgi içerikli güzel bir çalışma yapıldı. Yapılan tüm faaliyetler bu kitapta toplanmış. Cumhuriyet ilan edilmeden ve Zonguldak daha il olmadan önce Türk Ocağı şubesi açılmıştı. Bu nedenle ayrı bir önem arz eden Zonguldak Türk Ocağının 1923-1931 yılları bu Kitap’ta ölümsüzleşmiş oldu. Güzel ve yararlı bir eser. Bu güzel çalışmadan dolayı öncelikle hocamız Yücel Namal’a ve bu güzel eserin basılması ve kitap haline getirilmesi aşamasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Türk Ocakları Genel Merkezimiz ile birlikte Türk Yurdu yayın ekibine teşekkür ediyor emeği geçen herkesi kutluyorum.  Bu kitabın yeni çalışmalara vesile olmasını da temenni ediyorum ’’ dedi.

 

 Yapılan konuşmaların ardından Namal, Zonguldak Türk Ocaklarının 1923-1931 yıllarını kapsayan kitabı Şube Başkanı Erol Şeref’e takdim ederken, Şeref de katkılarından dolayı Namal’a plaket takdim etti.