Zonguldak Valiliği AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi 2013 Yılı AB, Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu (ABUDYK) toplantısının 2’ncisi, Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Başkanı Ekrem Aylanç başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, “Zonguldak’ın sahip olduğu kaynaklar ile uluslararası ticarette daha aktif rol alabilmesinin değerlendirilmesi ile Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı’nın değerlendirilmesi” konusu görüşüldü, İçişleri Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Kurtuluş Seloğlu da bir sunum yaptı. 
Bunun yanı sıra İl Planlama Uzmanı Muhammed Uğur Ekeroğlu, Zonguldak’ın son 10 yıllık dış ticaret gelişim süreci hakkında bilgi verildi, Zonguldak’ın ithalat-ihracat bilgileri ve bu alanda yaşanan gelişmeleri içeren bilgileri aktarıldı. Ayrıca; Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Basın Danışmanı Kamuran Mısırlı da; Çaycuma TSO ile Antwerp-Waasland TSO (Belçika liman kenti) arasındaki ticari etkileşimi arttıracak olan Türkiye ile AB üye ülkelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki ilişkileri geliştirmek için hazırladıkları ve hala devam eden projelerinin sunumlarını yaptı.
İnteraktif ortamda gerçekleşen toplantıda, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından üniversitenin çalışmalarından bahsedildi. Konuyla ilgili olarak; İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülsen Ergül ile AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü İlhami Cem Mocan ve İl Planlama Uzman Yardımcısı Safa Ertuğrul Başkoşan da konuyla ilgili görüş ve önerilerini belirttiler. Ayrıca Kurul üyeleri olan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Zonguldak Gümrük Müdürlüğü, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri de görüşlerini bildirerek, kurulun bundan sonra yapacağı çalışmaların daha etkin olabilmesi ile ilgili önerilerde bundular.