Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, TSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam ve TSO Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması adına Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile fikir alışverişinde bulunan yönetim kurulu üyeleri, özellikle limanda yaşanan aksaklıklara dikkat çekti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ticaret ve Sanayi Odası, her ilin olmazsa olmazlarındandır. Sizler Zonguldak’ta önemli işlere imza atmaya çalışıyorsunuz. Zonguldak’ın gelişmesi adına, özellikle şehrimizin bugünkü bulunduğu ortamdan olumlu şekilde gelişmesi adına, TSO Başkanımız hükümet nezdinde de gerekli görüşmeleri yapıyor. Zonguldak ile ilgili duruşumu ve görüşümü açık ve net olarak söylüyorum. Özellikle ÇATES ve Filyos Vadi Projesi konusundaki görüşümü net bir şekilde ifade ediyorum. Kömürün varlığını hiç kimse inkâr edemez. O anlamda kömürümüzü iyi değerlendirmek gerekiyor. Kardemir Yönetim Kurulu üyeleri bizleri ziyaret ettiler. ‘TTK’nın çıkardığı bütün kömüre talibiz’ dediler. Bu çok güzel bir şey… Bir sahil kentinin limanını yok edilemez. Sahil kentinde liman olmaz mı? Bu sahil kentinin ne anlamı var o zaman? Limanın ne şekilde büyütülmesi gerekirse, onu sağlayacaksın. Bunu da hep beraber yapmak lazım... Gerek TTK, gerek Gümrük, gerek siyasetçiler, işadamları, belediye yani herkes destek olmalı” şeklinde konuştu. 
TSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam ise, “Toplantımızdaki gündem de liman vardı. Başkanımızla da aynı şeyi paylaştık. Limanı büyütmekten önce, olanı rantabl bir şekilde çalıştırılması gerektiğini konuştuk. Bu arada sizlerin, TTK’nın ve Gümrük’ün hep beraber işbirliği ile limanımızın 24 saat hizmet veren bir liman haline getirmemiz gerektiği inancındayız. Çünkü, son bir haftadan beri şehrimizin her yerinde TIR’ları her an her yerde görüyoruz. Onlarda istedikleri verimi alamıyorlar. Trafik konusunda da Zonguldak alt üst oluyor. Hep beraber biraya gelirsek, buna çözüm getireceğimize inanıyorum. Tabii burada bizi Bakanlığımızın ve siyasilerimizin de bizleri desteklemesi gerekiyor. Ayrıca meclisimizde de görüştük Zonguldak’ın yol sorunu, gerek İstanbul istikameti ve gerek Ankara istikameti olmak üzere içler acısı. Önümüz kış, su birikintileri olacak yollarda ve kazalar meydana gelmemesi için şimdiden Karayolları yetkililerimizi uyarıyoruz. Kozlu çıkışında bir tünelimiz yapılıyor, ikinci tünelimizin kullanılacağı söyleniyor. Aynı projede hemen yanında ikinci bir tünelin yapılacağı yetkililer tarafından söyleniyor. Konuşarak sorunlarımız bitmiyor, birbirimizi destekleyerek sorunları çözebileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.