Mobbing ile Mücadele Derneği Zonguldak İl Temsilcilisi Bora Baykan, dernek olarak çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini bildirdi.

Baykan, yaptığı yazılı açıklamada, dernek temsilcisi olarak sosyal inovasyon alanında çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

Derneğin insan haklarına bağlı, vicdan ve merhamet sahibi, cesur, haksızlığa boyun eğmeyen kişiler tarafından oluşturulduğunu ifade eden Baykan, şunları kaydetti:

"Derneğimiz çoğunluğunu akademisyen ve de bilim uzmanlarının oluşturduğu, gücünü tarafsızlığından alan, öncü bir sivil toplum kuruluşudur. Demokratik toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının temel işlevi iradenin ve idarenin yaptığı işlemlerde hukukun dışına çıkmasını önleyici aktif rol üstlenmektir. Mobbing yapan zorbaların sıklıkla kullandığı yöntemlerin başında, ilgili mevzuatın keyfi ve yanlış yorumlarla bir baskı aracına dönüştürüldüğü ve mağdura karşı adeta bir silah gibi kullandığı görülmektedir. Gerek çoğunluk olmaktan gerekse idareci konumunda olmaktan kaynaklanan güçlerini kullanarak, mağdurlar üzerinde psikolojik yıkım yaratan her türden zorbaya ve zorbalığa karşı olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."