Zonguldak'ta, üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan proje ile yapılan şehitler anıt ağacı törenle açıldı. Ağacın dallarına 1810 yılından itibaren günümüze kadar şehit düşen 1445 kişinin isimleri yazılı künye asıldı.

Kozlu beldesinde inşası süren yeni belediye binası önündeki meydana şehitler için anıt ağaç yapıldı. Ağacın dallarına Balkan, Osmanlı-Rus savaşları, iç isyanlar, 1. Dünya Savaşı, Trablusgarp, İstiklal, Kore, Kırım Savaşı ile 1933 yılları arasında terör ve maden ocaklarında hayatını kaybeden şehitler anısına toplam 1445 künye asıldı.
Projesi Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleşen Şehitler Anıt Ağacı, törenle açıldı. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, projeyle ilgili bilgi verdi. Projeye maddi destek veren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yaptığı konuşmada, projeyi hazırlayan Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri Tuba Şal, Merve Esraünal, Merve Karabali, Betül Aksin ve Neşe Arslan'a teşekkür etti.
Geçmişini bilmeyenin geleceğe de saygısının olmayacağını ifade eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, şöyle konuştu: Bu kızlar, geldiler, 'ağaca 1400'ü aşkın şehidin künyesini asalım' dediler. 'Siz merak etmeyin ben yaptıracağım' dedim Bizim buradaki katkımız sadece maddi oldu. Fikir bu kızlarımızdan çıktı. Bizimle hiçbir alakası yok, tüm alkışları bu kızlar hak ediyor. Davetlerden açılışa kadar her şeyi onlar yaptı. Atalarımızı ve şehitlerimizi düşünen bu kızlardan Allah razı olsun. Atalarını düşünen gençlere her türlü desteği veririz. Geçmişi bilmeyenin geleceğe saygısı yoktur ve biz bu kızlara çok büyük saygı gösteriyoruz. Dünyada kendi cenaze namazını kılan tek ulus, biziz. Biz onlara ne yapsak azdır. Bu ağaç, onlar için hiçbir şeydir. Herkese bu kızların yaptığı örnek olmalı. Hocalarımızdan da anne babanızdan da rektör hocamızdan da böyle çocuklar yetiştirdiği için Allah razı olsun.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, Ereğli Eğitim Fakültesi'nin hazırladığı 65 tane sosyal sorumluluk projesinin en iyisinin bu proje olduğunu kaydetti. Topluma hizmet uygulamaları dersini ilk defa eğitim fakültesi müfredatına dahil ettiklerini anlatan Özer şunları söyledi: "Biz, öğrencilerimize sadece mesleki eğitimle ilgili katkıda bulunmak istemiyoruz. Öğrencilerimiz yaşadıkları toplumun problemlerine, sorunlarına, duyarlılıklarına ve genel çerçeve olarak yaşadıkları ülkenin her türlü problemlerine sahip çıksınlar ve eğitim öğretimleri süresi içerisinde bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri getirip projeler üretsinler. Bunun için Ereğli Eğitim Fakültesi Toplum Hizmet Uygulamaları dersini müfredata koyduk. Ereğli Eğitim Fakültesi'nde bu yıl 65 adet sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Bu projeler içerisindeki en anlamlısı bugünkü projedir. Çünkü bu proje kapsamında yaşamını bu topraklar için bağışlamış olan şehitlerimizi anıyoruz. Toplumun hassasiyetleriyle ilgili ve şehitlerimizle ilgili sadece belirli günlerde değil, sürekli hatırlamamız, şehit yakınlarının sorunlarına duyarlı olmamız gerekiyor."
Bugün açılışını yaptıkları şehitler ağacı projesinin Ereğli Eğitim Fakültesi'nin en anlamlı projesi olduğunu anlatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın dekanı başta olmak üzere katkıda bulunan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversitemizin en değerli varlıkları olan ve bu projelerde 1 yıldan beri gece gündüz demeden zorlukları ve engelleri görüp vazgeçmeden sonuna kadar giden tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bu projenin hayat bulmasında katkısı çok büyük olan Kozlu Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.
Ardından Üniversite Rektörü Özer ve Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz tarafından Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a teşekkür plaketi verildi. Plaket verilmesi sırasında Ali Bektaş öğrenci kızlara teşekkür ederek, kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Öte yandan programa Rektör Özer, Dekan Azar, Kozlu Belediye Başkanı Bektaş'ın yanı sıra, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, gazi, şehit yakını, sivil ve askeri erkan katıldı.