Kdz. Ereğli Lisesi’nden emekli İngilizce öğretmeni Hacer Fatma Uluçay, ortaya çıkan tapelerde Türk Milletine küfür ettiği öne sürülen işadamları Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu hakkında Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak yargılanmasını istedi.  

 

Adliye çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Hacer Fatma Uluçay, “17 Aralık operasyonundan sonra ulusal basında okuyup dinlediğim ve Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu olan iki müteahhitin aralarında ihale konuşmaları yaparken Türk milletine ettikleri küfürler nedeniyle şikayette bulundum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk milletinin onurlu ve haysiyetli bir vatandaşı olarak bu küfürleri içime sindiremedim, üzerime alındım. Duyarlı vatandaşlara öneriyorum” dedi.

 

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçe şu şekilde:

 

Sanıklar:

Mehmet Cengiz (Cengiz Holding Sahibi), Celal Koloğlu (Kolin Şirketler Grubu sahibi) TCK 125 ve sair tespit edilecek suçlaması. “Ben toplumda haysiyetimle yaşayan bir vatandaşım. Milletin bir parçasıyım. Tarafımıza edilen, ‘Milletin a….’a koyacağız’ galiz küfür nedeni ile sanıkların cezalandırılması talebimdir.

Olaylar:

Sanıklar Türkiye’nin yani zenginler sınıfındandır. Devlet kurumlarından milyar liralık ihaleler almaktalar. Başbakan ve Bakanlar ile çok yakın ilişki içindeler. Ben topluma karşı görevlerini yerine getiren ve yasaları çiğnemeden geçimini sağlayıp yaşayan bir yurttaşım. Yaklaşık iki ay önce ortaya çıkan, “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu”ndaki telefon konuşmalarında 1 no’lu sanık 2 no’lu sanığa, ‘Bu milletin a…….’a koyacağız” demekte, 2 no’lu sanıkta “inşallah …. İnşallah” diye cevap vermektedir. Ve tekrar 1 no’lu sanık, “çok çalışıyoruz” demektedir ve arkadan kahkahalar atılmakta, gevrek gülüşmeler sergilenmektedir. Sanıkların konuşmalarında biz bu ülkenin vatandaşlarını (milletin bireylerini) kastederek küfür savurmalarının mağduruyuz. Onurumuzla, haysiyetimizle gururumuzla oynanmıştır. TCK’nın 1-2-3, a-b-c maddeleri gereğince sanıkların işledikleri bu suç nedeniyle savcılığınıza başvurma zaruriyeti doğmuştur. Sonuç ve talep sayın savcım, açıklamaya çalıştığım haklı sebeplerden dolayı ve re’sen ortaya çıkacak nedenlerle sübut bulacak iddiamız veçhile Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu adlı sanıkların mevcutlu olarak adliye sevki ile cezalandırılmalarına, mahkeme masraflarının ve avukatlık ücretlerinin sanıklara yüklenmesine karar verilmesini arz ve talep ederim”

 

(Haber: Eyüp Bektaş)