Hani bir söz var “Eller aya biz yaya” diye.

Aşağıdaki haberi öncelikle bir okuyalım ve Ereğli’nin nasıl yaya kaldığını, bırakıldığını ve bu kör kuyunun halen daha kazılmaya devam ettiğini konuşalım mı?

İşte o haber:

“Altyapıda yüzde 90'ı tamamlanan projede, 10 katlı binaya eş değer yükseklikte denize dolgu yapılıyor. Vali, bunu ‘mühendislik harikası" olarak yorumlarken, "Tamamı deniz dolgusu olan havalimanın ortalama derinliği 16,5 ile 18 metre arası. En derin yeri ise 28 metre yani 10 katlı apartman boyutunda dolgular yapıyoruz’ dedi.”

Haberin devamı da şöyle:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen Havalimanı’nın temeli, 3 Nisan 2017'de atıldı. Havalimanı için kamyonlarla gece gündüz malzeme taşınan alanda, deniz dolgusuna devam ediliyor. Günlük 120 bin tona yakın dolgunun yapıldığı havalimanı inşaatında, bu çalışmalar ile beraber terminal binalarının inşaatı sürüyor. Proje sahasına 3 kilometre uzaklıktaki Kanlımezra ve 7 kilometre uzaklıkta olan Tektaş taş ocaklarından kamyonlarla taşınan taşlar, bağlantı yolu ile denize dökülüyor.”

Vali çalışmaların geldiği noktayı da şöyle anlatıyor.

“Havaalanında son düzlüğe girdik çok hızlı bir şekilde inşaatımız devam ediyor. Bu yıl sonunda havaalanını hizmete açıp uçaklarımızı indirmiş olacağız.”

Bu havaalanı nerede yapılıyor dersiniz?

Ereğli-Akçakoca’da değil.

Kulesi çay bardağı şeklinde gibi olacak desem.

Evet işte orası!

*

Hey gibi Ereğli hey!

1953 yılında işletmeye başlayan Ereğli-Kandilli demiryolunu 2010’da sökmeye başladılar. Tarihi lokomotifini de gözümüzün önünde cayır cayır oksijen kaynağı ile kestiler, seyrettik. Oysa Erdemir’in kuruluşu ile birlikte Ereğli-Arifiye demiryolu bağlantısının projesi bile yapılmıştı. YAPTIRAMADIK!

1992 yılında bırakın ilçeleri, illerde olmayan Erdemir havaalanı küçük bir uçak kazası ile kapatıldı ve seyrettik. O alana cüruf doldurup çevre sağlığını tehdit ettiler GIKIMIZ ÇIKMADI.

Bizler demir ve hava trafiğimizi kaybederken, bu konuda en küçük bir girişim bile yapmayıp yan gelip yatarken, Filyos’a liman yapıldı. Ne güzel. Yapanlara, yaptıranlara helal olsun. Filyos’un havaalanı var, demiryolu bağlantısı var. Bundan sonra Filyos uçacak. Peki ağır sanayi kenti EREĞLİ NEREYE KOŞUYOR?

Siz bir tek siyasetçi, kamu, yerel ve meslek odaları yöneticilerinden; “BU KENTİN ULAŞIM AĞI ALTERNATİFLERİ GELİŞMEDİĞİ SÜRECE KALKINMA OLMAZ!” diyen birini biliyor musunuz?

Ya da duydunuz mu?

Yoktur!

Daha yeni yeni, Filyos limanının açılışı için Çaycuma’ya gittiler.

Ne oldu orada?

Ne istediler Ereğli için?

Tribün şov!

*

Evet eller aya biz ise yaya.

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete!

*

KONUYLA İLGİLİ İLK YAZI:

http://www.ereglionder.com.tr/mevzumuz-cami-makale,6830.html?fbclid=IwAR2UYBDngB876ZY5DyyckSlVb4ovgwHEvszZa8GNs9gXjT5bMfYWDgQ4An0