Devrek’in yetiştirdiği güzide şair ve yazarlarından Müfide Güzin Anadol, ölümünün 11.yıldönümünde memleketi Devrek’te anılacak.

    Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) tarafından 13 Şubat 2016 Cumartesi günü saat:14.00 de düzenlenecek anma etkinliğinde, Anadol’un şiirleri, yaşamı ve sanatı anlatılacak. Devrek Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde düzenlenecek etkinliğe, Müfide Güzin Anadol’un Ankara’da yaşayan kardeşi Ülker Anadol Başçıl da konuk olarak katılacak. Hamit Kalyoncu’nun yöneteceği söyleşi öğrencileri ve kız kardeşi Başçıl ablası Müfide Güzin Anadol’u anlatacak.

   Etkinlikte ROSAK türkü ve Şiir Grubu da, Feridun Kırımlı yönetiminde, Anadol’un şiirleriyle birlikte Devrek Türkülerini seslendirecek.

   Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ROSAK Başkanı Cela Ş. Telci, Devrek’imizin yetiştirdiği şair-yazar Müfide Güzin Anadol’u ölümünün 11.yılında bir etkinlikle anacaklarını, belirterek; “Devrek’imizin yetiştirmiş olduğu ve 13 Şubat 2005’te yitirdiğimiz şair-yazarımız Müfide Güzin Anadol’u ölümünün 11.yıldönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz. Etkinliğimize tüm sanatsever halkımızı bekliyoruz” dedi.

MÜFİDE GÜZİN ANADOL KİMDİR?

    Anadol, 1925 Devrek’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Safranbolu, Bartın, Zonguldak ve İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Devrekli yazar Zihni Anadol’un yeğeni olan Müfide Güzin Anadol, Devrek Ortaokulunda görev yaptığı yıllarda Devrek Lisesi’nin kuruluş sürecini başlatarak olan ve 2 Haziran1955’de çalışmalarına başlayan Devrek Yatı Yurdu Yaptırma Derneği kurucuları arasında yer aldı.

    Devrek Ortaokulu, Kırıkkale Lisesi, Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesi, Üsküdar Kız Lisesi’nde Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yapar, 1987’de Beylerbeyi Lisesi’nden emekli olur. Müfide Güzin Anadol, 13 Şubat 2005 tarihinde sonsuzluğa göçtü.

   Sanatçı bir aileden gelen Anadol’un ilk şiirlerinde ve öykülerinde öğretmen olarak görev yaptığı Devrek’in, meyve ağaçları ile dolu bahçeli ahşap evleri, yemyeşil dokusu, ünlü ırmağı ile küçük kasaba yaşamından çizgiler bulunur.

Eserleri: Derviş Hayriyesi (1967),  Geceleyin (1978), Gece Sefaları (1985), Melisa (1989),Tahta Evler (1984) Karaduman’ın Serüvenleri (1999).