Vücut sağlığını önemli ölçüde etkileyen ağız ve diş sağlığı Ramazan ayında daha da önem kazanıyor. 
İftar ve sahurdan önce dişler mutlaka fırçalanmalı, dişeti ve dil yüzeyi diş fırçası ile temizlenmesi konusunda uyaran yetkililer ağız ve diş sağlığı konusunda şunları kaydetti:
Eğer diş fırçalamadan oruç tutulursa16-17 saatlik açlık boyunca ağızda kalan gıda artıkları hem yeme içme faaliyeti gerçekleşmediğinden, hem de oruçluyken tükürük salgısı azaldığından asit oluşturup ağızdaki mevcut bakterilerin daha kolay üremesine yol açar.
Bu bakteriler de diş çürüklerine ve ağız kokusuna neden olabilir. Dişler oruçluyken gün içerisinde de fırçalanabilir. Bu durum orucu bozmaz. Orucunu bozulmasından korkan kişiler macunsuz da diş fırçalayabilir.
Çünkü önemli olan fırça yardımıyla sağlanan mekanik temizliktir.
Ramazanda dişlerin asit erozyonuna maruz kalmasını önlemek için kola vb. asitli içecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli veya arkasından su içilmelidir. Ramazanda genel olarak ağız kokusuna neden olacak soğan, sarımsak içerikli ve ağır baharatlı gıdalardan uzak durmalı, bunların yerine su yönünden zengin nane, maydanoz gibi yeşil gıdaların tüketimi artırılmalıdır.