Karadeniz Ereğli'de 14 yıl önce köy bakkalı İlyas Kasım’ın (44) av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin 1 kişinin tutuklandığı davanın duruşması gerçekleştirildi.

Alucra'da deneme amaçlı ata tohumu buğday ekildi
Alucra'da deneme amaçlı ata tohumu buğday ekildi
İçeriği Görüntüle


Karadeniz Ereğli'ye bağlı Yalnızçam Köyü'nde 28 Mart 2012 tarihinde meydana gelen olayda bakkal dükkanı işleten İlyas Kasım av tüfeği ile öldürülmüştü. Yürütülen soruşturmada şüphelilere ulaşılamamış, 13 yıl sonra Jandarma Suç Araştırma Timi, dosyayı yeniden açarak tanık beyanlarını dinlemiş, gözaltına alınan 3 kişiden Sabahattin A. tutuklanmıştı.
Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Sabahattin A. suçlamaları kabul etmediğini, İlyas Kasım ile 2000'li yıllardan bu yana tanıştığını, müşterisi olduğunu, herhangi bir husumetinin bulunmadığını anlatarak, "Beni olayın içine çekmeye çalışıyorlar." dedi.
Müşteki avukat ve yakınları olayı İlyas Kasım'ın gerçekleştirdiğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.
Sanık avukatı ise 2012 yılında olmuş bir olayda müvekkilinin hiçbir yerde adının geçmediğini, suç unsuru herhangi bir durumun bulunmadığını, kimsesi olmadığı için tüm okların onun üzerine toplanmaya çalışıldığını belirterek beraatini istedi.
Mahkeme Sahattin A.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Muhabir: Derya Gökbulut Sağlam