Posbıyık, ilçe genelinde etkili olan kar yağışında tüm ekiplerin seferber olduğunu, ellerinden gelen tüm mücadeleye ortaya koyduklarını belirtti.

"HAYATIMDA BÖYLE BİR KAR GÖRMEDİM"

Posbıyık şu ifadelere yer verdi: "Hayatımda böyle bir kar görmedim. Bu kez 40 saat devamlı kar yağdı. O gün Erzurum ve Ereğli'ye en fazla karın düştüğü yer olarak meteoroloji tarafından gösterildi. Zonguldak'ta, Alaplı'da o kadar yoktu. Çok zorlandık. Makineler açmıyor, greyder bıçağı belli bir düzeyden sonra açamıyor, saplanıyordu. Buna rağmen çok büyük bir mücadele verdik. Şantiyede yatakhane kurduk. Operatörlerin hiçbirini eve göndermedik.

"BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKTİK"

Büyük sıkıntılar çektik. Aslında hazırlığımızın tümünü yapmıştık. Tuz, araçlar hazırdı. Kar toparlayıcı ve sürücü olarak 18 araç, bizde 31 mahalle var. 31 tane mahalleye müteahhitlerle aldığınız araçlarla girdiniz ama bizim Kepez, Sarıkorkmaz büyük mahalleler. Haklı olarak vatandaşlar aynı anda ara sokakların da açılmasını istiyor. Arabalarını çıkarmak istiyoruz. Erdemir caddesine temizlik için araç sokuyoruz, kişi aracını bırakmış, İstanbul'da, köye gitmiş, arıyoruz gelin diyoruz gelemiyorlar. Buna rağmen büyük bir mücadele oldu. Herkes gayret gösterdi. Emekçilere, bize yardım edenlere, meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Müteahhitlerden istedik araç verdiler.

ERDEMİR TÜM ARAÇLARI BELEDİYE EMRİNE VERECEK

Erdemir Genel Müdürü beni aradı orada bir atlama yaptık bundan sonraki karda bütün araçlarımız emrinde dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen yardımı yaptı.

"SEVMEYENLERDE BÜYÜK BAYRAM YAPTI"

Ben zor durumda kaldığım için sıkıntıya girdiğim için sevinenler de oldu. Çok doğaldır. Ereğli'de bir Halil Posbıyık düşmanlığı dersem ayıp olur, sevmeyenleri vardır onlar büyük bir bayram yaptı. Onları mutlu ettiğim için ayrıca memnun oldum. Yazdılar, çizdiler falan filan, büyük adam pozlarında. Onların hiçbiri gazeteci falan değildi. Ben herkese teşekkür ediyorum. Yine de kar gelsin, hazırız. Her şeyimizle hazırız. Büyük bir kriz masası oluşturup çok büyük bir gayret gösterdiler."