Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle eğitimlerini tamamlayan yeni girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

Zonguldak Öğretmenevi'nde, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle eğitimlerini tamamlayan yeni girişimci adaylarına sertifika töreni gerçekleştirildi.
Törene, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, BEÜ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi Alper Özyiğit, Milli Eğitim Şube Müdürleri Satılmış Tunçkaya ve Zülfikar Uçar, Halk Sağlığı İl Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, TUİK İl Müdürü Şeref Demirtaş, KOSGEB Müdürü Yaşar Yıldırım, Mesmlek Eğitim Merkezi Müdürü Kadriye Contay, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Bugün burada ilimizin girişimcilik kapasitesinin artırılması ve yeni girişimcilerin ilimiz ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla, kurumumuz ve Zonguldak KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve eğitimlerini tamamlayan yeni girişimci adaylarının sertifikalarını vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Girişimcilik ile ilgili 4 ayaktan oluşan son bölümü Kdz. Ereğli ilçesinde Ocak ayı sonunda tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesile ile toplam 200 işsizin kendi iş fikrini gerçekleştirebilmenin önünü açtığımızı ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere, ülkemizde en önemli sorunlardan biri işsizliktir. İşsizlik, üretim için yeni yatırımların yapılmaması sonucu doğar. Girişimci sayısı ne kadar artarsa istihdam oranı da o kadar artacaktır. Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ayrıca ekonomik büyümenin önemli bir bileşenidir. Girişimci, üretim kaynaklarını yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Bu yönüyle girişimci toplumsal fayda yapan ekonomide bir aktördür. Dolayısıyla girişimci, ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam yapılmasında ve üretim faaliyetlerinde anahtar faktördür. İyi bir girişimci olabilmek, gerekli zaman ve çabanın ayrılmasını gerektirir. Girişimcilik sabır ister, kararlılık ister. Girişimcilik pozitif olmayı gerektirir ve kendine güveni gerektirir. Girişimci adayı arkadaşlarımın almış olduğu sertifika ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaları ve yapacakları istihdam ile işsiz vatandaşlarımızın umut kapısı olmasını diliyorum dedi.
Ardından konuşma yapan KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, Girişimciliğin geliştirilmesi konusunda KOSGEB olarak 1998 yılından bu yana girişimcilik potansiyelimizin ortaya çıkartılması, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için 'Girişimcilik Eğitim' programları düzenlemekteyiz. Amacımız, dünyada ekonomik krizin hüküm sürdüğü bir dönemde ülkemiz ekonomisinin gelişmesi ve büyümesi için girişimciliği geliştirmek ve yeni işletmeleri destekleyerek ekonomiye kazandırmak. Özelleştirme ve ekonomik kriz nedeni ile artan işsizliği yapan sosyal ve ekonomik etkileri en aza indirmek. Toplumumuzda var olan girişimcilik ruhunu canlandırmak ve girişimcilik kültürünü geliştirmek. İşini kurmuş ve kuracak olan girişimcilerimize başarılar diliyorum diye konuştu.
Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaketleri verildi. Daha sonra yeni girişimci adaylarına sertifikaları verildi.