Kurtuluş Savaşımızın tek deniz savaşının yaşandığı Alemdar Gemisi’nin tutsak alınıp kurtarılma olayı Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Tiyatro Topluluğu tarafından 3 Nisan 2017 günü Atatürk Kültür Merkezi sahnelenecek.

Cihangir Amca’nın yazıp yönettiği Alemdar Destanı’nın oyununun bir süredir provaları yapılıyordu.  Recep Kahya’nın şehit olduğu Alemdar Gemisinin  yıllar sonra Kdz. Ereğli’deki tersanelerde birebir aynısı yapılmış ve 4 parça inşa edilen geminin parçaları 18 Haziran Kurtuluş Parkı’na denizden getirilerek bu alanda monte edilmişti. Gemi,  bu alanda yapımı ve restorasyonu tamamlandıktan sonra, gemiyi yaptıran Alemdar Gemisini Yaptırma Derneği tarafından belediyeye protokol ile teslim edilmişti. Daha sonra müze olarak  ziyaretçilere açılan gemiyi 1 milyonun üzerinde  kişinin ziyaret ettiği açıklanmıştı.

Alemdar Gemisi’nin Fransızlar tarafından işgal edilmesi ve daha sonra da mürettebatı ve Ereğlililer tarafından kurtarılmasını sahneye koyan Kdz. Ereğli Sanat Kurumu’nun “Alemdar Destanı” oyununun büyük ilgi görmesi bekleniyor.