Kdz.Ereğli'de toptan markette çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Yeşiltepe-Kepez karayolu mevkisinde, bir toptan markette henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluştu. Alevleri gören vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, güzergahın bir bölümünü ulaşıma kapattı.

SAATLERCE SÜRDÜ

İtfaiye ekipleri, yangının etkisiyle elektriği kesilen toptan marketin kepenklerini keserek alevlere müdahale etmeye çalıştı. Cep telefonuyla görüntü almaya çalışan bazı vatandaşlar, polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Toptan marketin yanında bulunan iki benzin istasyonuna yangının sıçramaması için Zonguldak Belediyesi ile ilçe belediyelerin itfaiye ekiplerinin yanı sıra su tankerlerinden destek istendi. Ekipler, benzin istasyonlarının giriş bölümüne köpük sıkarak alevlerin sıçramasına engel olmaya çalıştı. Bazı vatandaşların da yangın hortumunu taşıyarak itfaiye ekiplerine yardımcı olmaya çalıştığı görüldü. Öte yandan tedbir amacıyla bölgenin elektriği kesildi. Yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

"İTFAİYECİ ARKADAŞLARIMIZ CİDDİ BİR MÜCADELE YAPTI"

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerekli önlemleri alarak yangına müdahalede bulunduğunu belirterek, "Beklediğimiz büyük bir aşamaya geldi. İlk başta bu kadar tahmin etmiyorduk. Kritik nokta benzinliğe atlamasını önlemekti. Hakikaten itfaiyeci arkadaşlarımız ciddi bir mücadele yaptılar. O aleve karşı mücadele etmek kolay değildi. Kritik aşama oydu. Tebrik ediyoruz, itfaiyeci arkadaşlarımızı.

"GEÇMİŞ OLSUN HEPİMİZE"

Valimizi haberdar ettik. AFAD Müdürümüz ile birlikte çevre ilçelerimizden de takviye kuvvet geldi. Hem belediyemize hem kamu kuruluşlarımıza Erdemir'e, belediyemize teşekkür ediyoruz. Ortak bir mücadele ile aşıldı. Çok da önemli bir yangının önüne geçilmiş oldu. Belediye Başkanımız da işin içerisinde başından bu yana. Ereğli için geçmiş olsun. Çünkü buradaki benzinliklere sirayet etmesi demek Ereğli'de çok ciddi bir sıkıntı yaratacaktı, geçmiş olsun hepimize" dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik de olay yerinde çalışmaları yerinde inceledi.