ERDEMİR'e ilk etapta 300 ileriki günlerde de 200 olmak üzere 500 kişinin işe alınacağı AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar tarafından açıklandı. Uçar yaptığı konuşmasında, Erdemir'e iş başvurusu için 7 bin civarında başvuru yapıldığını, OYAK ve Erdemir yönetiminin hassas davranarak başvuruları Zonguldak il genelinden aldığını hatırlattı.

"ERDEMİR ÜST YÖNETİMİ DE ÜRKMÜŞ"
"Biz elemanları Zonguldak'tan alın dedik" diyen Uçar, şöyle konuştu: "Uluslararası bir firma, profesyonelce yöneticilik yapan firma. Erdemir ve yerel yönetimlerin arasındaki sıkıntıları biliyorsunuz, sürekli kavga, çatışma var. Erdemir üst yönetimi de ürkmüş Ereğli ile ilgili. 

"KUTUPLAŞMA, ZITLAŞMA..."
Yerel yöneticilerin açıklamaları var, kutuplaşma, zıtlaşma, yargı süreçleri var. Burayı iri ve diri tutan sahip çıkılması gereken bir kurum. Aşılamayan konular var ise siyaseten bizler devreye girerek Ereğli'nin menfaatleri için sahip çıkmalıyız, çıkıyoruz zaten. OYAK Başkanı ile de görüşüyoruz sürekli. OYAK ve Erdemir yönetimi ile bilindiği gibi bir araya geldik. Talepler konuşuldu, bir çoğunu çözdük. İstahdam ile ilgili Cumhurbaşkanımızın söylediği yatırımın ardından peyder pey bin kişinin alınacağı. Bu yatırım burada gecikti. Erdemir, OYAK yönetimi bir araya geldi, ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü kazandırmak için bir çalışma yaptı. 

İLK ETAPTA 200
Sonuçta ilk etapta 300 ilerleyen günlerde 200 kişi alarak da 450-500 kişiyi istihdam edileceği söylendi. Türkiye genelinde ilanı açarsanız Ereğli ve Alaplı'dan kimse gelmeyebilir dedik burada. İşe giremeye bilir dedik. Zaten insanlar burada işsiz, nitelikli insan gücü de burada var. Hassasiyet gösterildi, biz tamam bölgeden Zonguldak'tan alacağız dediler. Biz Zonguldak ilimizden alınsın dedik Ereğli ve Alaplı ağırlıklı olsun. Devrek'ten biri müracaat ederse sen niye müracaat ettin diyemeyiz. Erdemir yönetimi sağ olsun hassasiyet gösterdi. İlkel demeyelim form doldurtarak öyle aldı müracaatları yoksa internet üzerinden alabilirdi. 

YENİ BİR FABRİKA KURULDU
Erdemir'e liste yapıp da buraya liste verilmesi mümkün değildir. Burası kamu kurumu değil çünkü, referans yazılıyor. Sizi referans yazalım mı diyorlar yazın diyorum tanıdıklarıma. Süreci sulandırmadan bulandırmadan önce bizim ilk hedefimiz alınacak 500 kişi ile yeni bir fabrika kuruldu demektir. Ekonomiye katkı sağlayacaktır, biz bu pencereden bakıyoruz olaya. 

"BRANŞINIZDA NİTELİKLİ İSENİZ ERDEMİR'E GİRECEKSİNİZ"
Biz bunu yapsaydık TTK'ya işçi alımında kamuya işçi alımında yapardık. Liste verirdik, kur'a yapmazdık. Hak, hukuk, adalet ölçüsünde yapılsın dedik  kur'a yapıldı. Burası özel sektör. Buraya başvuru yapan arkadaşlarımız şunu bilsinler ki eğer siz kendi branşınızda alanınızda nitelikli iseniz bilinki Erdemir'e gireceksiniz. "

YIL SONUNA KADAR KANDİLLİ'YE 500 İŞÇİ
Kandilli'nin Erdemir'e devri gibi bir şey söz konusu değil. Ne bakanlık ne TTK yönetimi kanadında böyle bir gündem yok. Er Madenciliğin orada yaptığı hazırlıklar var, hazırlıkları Er Madencilik bir şirkete veriyor ve bu şirket çalışmalarına devam ediyor. Üretim safhasına gelince Er Maden'e teslim edecek ve Erdemir'de işçi alımlarına başlayacak. Kısa süre içerisinde tamamlanmasını istiyoruz. Bu yılın sonuna doğru Kandilli'de yaklaşık 500-600 kişi istihdam edecek, üretime katkı sağlayacak. Bu her geçen gün büyüyecek."