Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Şenol Yücel, kuruluşlarının 98. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Amelebirliği'nin, istihdam güç ve üyelerin geleceğini güvence altına almak adına bir çok yatırım kararları alarak hayata geçirmeye çalıştığını belirten Yücel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"CUMHURİYET İLE BİRLİKTE..."
"Cumhuriyetimizle yaşıt olan Kuruluşumuzun bugün 98. yılını sevinç ve kıvançla kutluyoruz. Hedefimiz Sandığımızı Cumhuriyetle birlikte ilelebet yaşatmaktır. Ulusal Kurtuluş savaşımız devam ederken, Zonguldak kömür ocaklarında zor şartlarda çalışan maden işçilerinin çalışma koşullarını düzenleyen 151 sayılı Havza-i Fahmiyye Amele Kanunu, TBMM tarafından 10 Eylül 1921 tarihinde kabul edilmesi ile bu Kanunun 4. maddesine göre Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığının temelleri atılmıştır. 22 Temmuz 1923 tarihinde Bakanlar Kurulu (İcra Vekilleri Heyeti) tarafından onaylanan Amelebirliği Talimatnamesi ile ülkemizin ilk sosyal yardım kuruluşu fiili olarak hayat bulmuştur. Bu kanun ile kazazede ve hasta maden amelesinin bilhassa amele eş ve çocuklarının bakımları sağlanmıştır.

"HİZMETLERİNİ GELİŞTİREREK SÜRDÜRDÜ"
Sandığımız kuruluşundan günümüze, üyelerine sağladığı ekonomik ve sosyal yardımlarıyla, önemini koruyan bir kuruluş olmuş, hizmetlerini geliştirerek sürdürmüştür. Amelebirliği üyelerine, geçici iş göremezlik yardımı, eğitim ve sağlık hizmetlerine destek yardım, çalıştıkları kurumdan ayrılanlara son yardım, yüksekokulda okuyan üye çocuklarına öğrenim yardımı, üyenin ve aile bireylerinin ölümü halinde cenaze yardımı, ihtiyaçları halinde talep eden üyeye ödünç para yardımları, iş kazaları ile konaklama yardımları yapmaktadır. Sandıkça üye ve aile bireylerine yapılan ekonomik ve sosyal yardımlar üyelerimize ve Zonguldak ekonomisine katkı sağlamaktadır.

CİDDİ KATKILAR SAĞLIYOR
Üyelerimizin yüksekokulda okuyan çocuklarına yapılan karşılıksız öğrenim yardımının, yöre halkımızın eğitim düzeyinin yükselmesine ciddi katkılarda bulunduğu kuşkusuzdur. Amelebirliği İşçi-İşveren-Devlet üçlüsünün yönetiminde bulunduğu, İdari ve Mali bakımdan özerk ve tüzel kişiliğe sahip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı dayanışmayı esas alan örnek bir kuruluştur. Hizmetleri artırmak bu hizmetleri güvence altına almak adına gelişen teknolojik yapılanmaya ve ekonomik konjonktürüne uygun olarak kurumsallaşarak geleceğe daha güvenle bakacak hale gelmek zorunluluğumuzu unutmuyoruz.

AMELEBİRLİĞİ KONUK EVİ YENİLENDİ
Sandığımızın, istihdam güç ve üyelerimizin geleceğini güvence altına almak adına birçok yatırım kararları alarak hayata geçirmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda Ankara'da bulunan Amelebirliği Konukevi yenilenmiş yeni yüzü ile konaklama yardımı olarak üyelerimize daha kaliteli konaklama hizmeti sunmaya başlamıştır.

AVAN PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI
Ayrıca, Zonguldak İli Merkez İlçe Mithatpaşa Mahallesi tapuda 60 Ada 24 parsel, 60 Ada 41 parsel , 60 Ada 38 parsel ve 60 Ada 5 parselde kayıtlı parseller üzerinde bulunan eski binalar 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı ilan edilmiş olup yıktırılmıştır. Bu alanda imar planı tadilatı 01.07.2021 tarih ve 15117 sayılı Zonguldak Belediyesinin yazısı ekinde imar planı Belediyesince onaylanmış ve Başkanlığımıza gönderilmiştir. Yapılacak yatırım için Avan proje çalışması başlatılmış olup, Başkanlığımızca değerlendirme komisyonu oluşturulmuştur. Yapılacak yatırımın gerçekleşmesi için teknik çalışmalara başlanılmıştır.


"ŞÜKRANLARIMI SUNARIM"
Değerli işçi kardeşlerimizin daha güvenli mutlu ve sağlıklı yaşam koşullarına kavuşması dileğiyle Yönetim Kurulumuz adına, Amelebirliğinin kuruluşunda emeği geçen başta Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyor, ülkemizin kalkınması için çaba harcarken hayatını kaybeden maden şehitlerimizile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizde ve dünyada örnek olan kuruluşumuzun 98. Yılını kutluyor, kurucularına ve bu günlere gelmesinde emeği geçenlere Amelebirliği Başkanlığı adına şükranlarımı sunarım."