Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan ile Burada Konuşalım” programının canlı yayının konuğu olan Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Normalleşme süreci ve Ereğli” konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Bir dönem günlük 350 vakaları gören ve yoğun bakım doluluk seviyesine ulaşan Ereğli’de, geriden kalan aylara oranla daha iyi bir noktaya gelinmiş olunsa da, koronavirüsün sabahtan akşama bütün değerleri değiştirdiğine dikkati çeken Çorumluoğlu, "20 gün önce Ereğli’de günde 0 vaka gördük. Son 3 gündür ise ilçedeki vaka artışı Zonguldak Merkezinden daha fazla.  Zonguldak’taki  mutand vakalarının  çoğunluğu da Ereğli’de. Servisler ve yoğun bakım sayılarımız yeniden arttı.” dedi.

SİVİL KIYAFETLE DENETİM !.

Normale dönüş sürecinin ardından dün akşam saatlerinde Ereğli’de sivil kıyafetle denetim yaptığını belirten Çorumluoğlu, gördüğü tablonun kendisini üzdüğünü söyledi. Çorumluoğlu,  “Yüzde 50 kapasite ile çalışacak restoranlara baktım, yine dip dibe masalar var. Ders almamışız, üzüldüm. “dedi.                                                                                               

BÖYLE GİDERSE YENİDEN KAPANIR

Denetimleri sırasında gördüğü manzaraya ilişkin  “1 müşteri fazla alacağım diye işi başa döndürmeye kimsenin hakkı yok” değerlendirmesi de yapan Çorumluoğlu “Bir insanın aç gözlülüğü  bütün şehre zarar verecek. 1 senedir kazanamadığınız parayı, bir haftada kazanamazsınız. Dün bir işyerine girdim, iş yeri sahibinin maskesi yok. Böyle gidersek işyerleri tekrar kapanır. Rahatlayan şehirler de 15 gün sonra sıkıntı yaşanabilir. İnşallah 15 gün sonra bu tabloyu tersine çevirelim  ama böyle gidersek bunu yapamayız.” şeklinde konuştu.

DANIŞMENTLİ’DE ERKEN TEŞHİS !.

Danışmentli köyünde süren karantina uygulamasına ilişkinde konuşan Çorumluoğlu,  “Köyün aşağı mahalle bölgesinden önce 3-5 vaka geldi. OSB’deki taramayı durdurup, köyde tarama yaptık. ilk gün 100 kişiye tarama yapıldı ve 100 kişiden çıkan pozitif sayısı çok yüksekti. Belli ki tehlike geliyorum diyordu. Sonuçlar bizi ürküttü.  Aşağı mahalleyi karantinaya aldık ve pozitif vakalar gelmeye devam etti.” dedi.

KARANTİNA PAZARTESİ SONA ERECEK

Danışmentli’de karantina uygulamasının Pazartesi sona ereceğini söyleyen Çorumluoğlu,  “Belli ki köyde güçlü taşıyıcılar vardı. Üzüldüm, insanların özgürlüğü kısıtlandı. Basit kurallara dikkat etmediğiniz zaman başınıza nelerin gelebileceğini burada   gördük.  88 hane 380 nüfus karantinaya alındı. Pazartesi günü karantina uygulaması bitiyor. Durumu ciddi olan yok. Erken teşhisin önemi burada bir kez daha  ortaya çıktı.” dedi.

ÖREN VE ÖMERLİ’DE KIPIRDANMA VAR !.

Çorumluoğlu ilçede vaka sayılarında yeniden bir artış eğilimi olduğunu belirttiği açıklamasında iki noktaya dikkat çekti. “Ören ile Ömerli ‘de bir kıpırdanma var. Ayak sesleri geliyor." diyen Çorumluoğlu, “Bir gün 2, bir gün 3 vaka geliyor. Sürecin gidişatına göre bu bölgelerde de her türlü tedbiri alırız. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda diğer konular biter.” İfadelerini kullandı.

EREĞLİ’DE AŞILAMA ORANI % 61

Sisteme göre  25 bin 800 kişinin Covid- 19 aşısı olması gereken Ereğli’de bugüne kadar  % 61’oranında bir aşılama olduğunu ve bu rakamın  düşük olduğunu belirten  Çorumluoğlu, “Aşı bu işte ki en önemli kozumuz. Ben ayın 12’sinde 2. aşımı olacağım. Ereğli’de günlük bin iki yüz kişiye aşı yapabilecek kapasitemiz var. Gün geçirmeden aşı olun. Gelemeyecek olanlara evinde aşı yapılıyor. Tereddüt edecek bir şey yok.”dedi.