Kdz.Ereğli'de başta kar yağışları dönemi olmak üzere zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur etmişti.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında, Başkent Elektriğin enerji hatlarının yeraltına alınması için 15 milyon liralık bir yatırım yapacağını duyurdu.

Meclis gündeminde yer alan, "İmar sahası ve mücavir alan sahası içerisinde Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Ereğli Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak yer altı hattı elektrik dağıtım şebekesi kazı çalışmalarının protokol çerçevesinde yapılması gerekmektedir. Ereğli imar sahası ve mücavir alan sahası içerisinde belediye ve başkent arasında yapılacak protokolün imzalanması için Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yetki verilmesi" maddesi kabul edildi.

Posbıyık, konuşmasında, "Elektrik tellerinin dışarıda olmasının zulmünü gördük karlı havalarda. Ereğli'ye bir yatırım yapılıyor, tahmin ediyorum 15 milyon civarında. Kepez'den karayollarından geçiyor. Bizde yardımcı oluyoruz. Protokol imzalanması lazım, bunun için de meclisin bana yetki vermesi gerekiyor" dedi.