Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Beyaz Bayrak ile Beslenme Dostu Okul Programı" kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullar için ödül töreni düzenlendi.

42 OKUL...
Tatoğlu Kültür Merkezi'nde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okulların ödül dağıtım töreninde konuşan İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli ve Alaplı'dan 30 okulun beyaz bayrak, 12 okulun da beslenme dostu okul programı doğrultusunda sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

CORONA VİRÜSÜNÜN İKİ NEDENİ
30 Yıldır kamu idareciliği yaptığını ve okulların iyi durumlara geldiğini anlatan Çorumluoğlu, Çin'de ve dünyanın değişik yerlerinde devam eden corona virüsünün iki nedeni olduğuna değinerek, "Bu saat itibariyle bin 115 kişi vefat etmiş durumda ve pik seviye olarak da Şubat ayının sonu bekleniyor. Corona virüsünün en önemli sebeplerinin neler olduğu görüşüldüğünde, bunlardan biri beslenme diğeri de ev hijyenine dikkat edeceksiniz. Ana problem hijyeni sağlayabilme. Bu işi sağlarken de bu eğitimi okullarımızda vereceğiz. Okulu kaçırırsanız ne yazık ki ileriki yaşlarda bu oldukça zor olur. Bu çalışma son derece önemli. Ben belgeleri alan okul idarecilerimizi tebrik ediyorum. 

"BESLENMEYE DİKKAT"
Beslenme, vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için hastalıklara karşı dirençli bir nesil yetiştirebilmek için dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda da geriye gidiyoruz. Eskiden daha saf temiz ürünler sunarken şuanda biraz daha kazanç ve gelir olarak da ön plana çıktığında ne yazık ki iyi ürünler sunamıyoruz. Balıkesir'liyim. Manisa'da görev yaptım., buraya gelirken üzüm bağlarını görüyordum, bir salkım üzüm 2,5 kilo geliyor. Yıllarca üzümü ben kendimi de yetiştirdim, hormon vermeden bir salkım üzüm 2,5 kilo gelmez. 

"İHRAC EDİLEMEYİNCE VATANDAŞIMIZA SUNUYORUZ"
Bu ürünleri ihracat etmek istediğimizde gümrük kapılarından geri dönüyor. Ne yazık ki biz de Avrupa'ya ihracat edemediğimiz ürünleri kendi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bu belgeleri verdikten sonra kontrol etmek gerekir, vermek birşey değil aynı başarının devam ettirilmesi gerekir. Bu da kontrolle oluyor. Eğer bu şartları taşımadığını tespit ettiğiniz okul varsa anında bunu geriye çevirin, müsamaha yok"
Program okullara sertifikalarının teslim edilmesi ile sona erdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)