Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yıkılan eski Devlet Hastanesi binalarının bulunduğu alana Üniversite Kampüsü yapılması noktasında daha önce askıda kalan sözleri hatırlattı, ancak gelinen noktanın özde olduğunu ve yaz ayına temel atma töreninin yapılmasının hedeflendiğini açıkladı.

"BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİN FAZLASINI YAPIYOR"

Posbıyık, meclis toplantısında konuya ilişkin şu bilgileri verdi:  "Üniversite kampüsü çalışmalarında belediye üzerine düşenin fazlasını yapıyor. Ancak biz bu konuda demeç vermiyoruz anlaşma gereği. Bir huzursuzluk çıkmasın, sen, ben yaptın olmasın diye. Siyaset girmesin diye. Bu konuda demeç de vermiyoruz. Kaymakamımızın önderliğinde tüm siyasi partiler Allah razı olsun ellerinden geleni yapıyor. 

"GEÇMİŞ YILLARDA SÖZLER BU KEZ ÖZDE"

Bu kez sözler geçmiş yıllarda olduğu gibi sözde değil özde. Genelkurmay'dan gerekli yazı da belediyemize geldi. Belediye imar grubumuz komple bu konuya kendisini verdi. Elektrik, mekanik konusunda projenin tamamlanması bekleniyor. Öyle sanıyorum yaz aylarında temel atma töreni yapılacak. Bağışçılardan Allah razı olsun diyorum. Bu işte emeği geçen alın teri olan herkesten Allah razı olsun. Hepimiz el ele verdik, kimse önde falan değil. Liderliğimizi kaymakam yapıyor. Bu konuda çok iyi bir noktaya doğru gittiğimi söyleyebilirim."

YILLARDIR KONUŞULMUŞTU,

CUMHURBAŞKANININ TALİMATINI TAKİP EDEN ORUÇ'UN ÇABALARI SONUÇ VERİYOR

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ereğli mitinginde müjdesini verdiği projedeki eksikliklerin giderilme sözünü Kdz.Ereğlili olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç takip etmişti. Özellikle il genelindeki siyasetçi ve yöneticilerin uzun zamandır açıklamaları askıda kalmış, Başdanışman Oruç, Vali, Rektör, Kaymakam, belediye başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile işadamları ile alanda incelemelerde bulunmuştu. Süreci hızlandıran Oruç, gelişmeleri de yakından takip ediyor.