Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve Oda Genel Sekreteri Gündüz Acar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti. Oda

Keleş, Vali Tutulmaz'a Kdz.Ereğli'de 2'nci Organize Sanayi Bölgesi Projesi hakkında bilgi vererek proje dosyasını teslim ettiği bildirildi.

Konuya ilişkin TSO'dan yapılan açıklama şu şekilde: "Vali Tutulmaz proje dosyasını Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman’a Bakanlığa teslim edilmesi için havale etti. Başkan Keleş, "İlçemizin temel sorunlarını değerlendirdiğimizde ‘’Yatırımcı ve Yatırım Alanı’’ ile ‘’İşsizlik’’ öne çıkmaktadır. Ereğli'mizin kalkınmasını planlarken sadece bugüne değil geleceğe yönelik bir planlama yapılması gerekiyordu. Ekonomisi her geçen gün büyüyen ilçemizin kalkınmasını desteklemek ve yeni istihdam alanları açmak amacıyla 2 yıl süren bir çalışmanın ardından Kdz.Ereğli 2.OSB Projesini hazırladık .’’dedi. Bu süre içerisinde projenin ana hatlarını oluşturup arz talebi de göz önünde bulundurulmasıyla ön talep toplandığını ifade eden Başkan Keleş ayrıca yatırım alanı araştırmalarını da yaptıklarını ve 197 hektar alan tespit ettiklerini belirtti."