Ocak ve Şubat ayında Zonguldak il genelinde yaşanan yoğun kar yağışı beraberinde enerji ve ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları ortaya çıkardı.

Özellikle yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Günlerce elektriksiz ev ve işyerleri nedeniyle vatandaş mağduriyet yaşadı. Bu mağduriyetlerini de haklı olarak sosyal medya paylaşım adreslerinden paylaştı, CİMER'e şikayet etti, Başkent Elektrik Dağıtım'a kesinti ihbarlarını defalarca bildirdi.

Haklı olarak tepki o kadar çok yükseldi ki BEDAŞ, gerek basın açıklaması yaparak gerekse abonelerinin cep telefonlarına mesaj göndererek, "Özür" diledi.

Aslında sadece Ocak ve Şubat aylarından önce değil 2020 yılının tamamına baktığınızda İl genelinde özellikle de Ereğli ve Alaplı ilçelerinde zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri dikkati çekiyordu.

Milletvekillerinin, İl ve İlçe Yöneticilerinin, siyasilerin bu konuda il genelinde değil Ankara'da ilgili Bakanlık düzeyinde harekete geçmesi ve bu çileye son vermesi için ısrarlı bir tutum içerisinde olması bekleniyor.

MUHTAR İSYAN ETTİ

Alaplı Yedigelli Köyü Muhtarı Yusuf Akkaya'nın ikametine gelen elektrik faturası ise "pes" dedirtti. Kasım ayında 580,40  lira, Ocak ayında da 595,70 lira elektrik faturası geldiğini sosyal medyadan paylaşan Muhtar Akkaya, tepkili.

Akkaya, Enerjisa yetkililerine seslenerek, "Eskiden köylerimizin T.E.K. zamanında elektrik parası çok ucuzdu. Aksine şimdi pahalı. Köylüden aldığınız para az mı geliyor? Ben evimde 4 kişi 2 çocuk yaşıyorum. Aldığınız paranın hakkını verin. Aldığınız para haramdır. Durumu iyi olmayan ne yapsın? Denetleme kurumu görevini yapsın" mesajına yer verdi.

2 AYLIK FATURALARI ALMAYIN

Bir başka vatandaş ise sosyal paylaşım adresinden, "Başkent Elektrik Dağıtım, özür diliyorsun dilemesine de bu 2 ay süresi içerisinde vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı. Yazık günah değil mi, insanlar evinde üşüdü, çocuklarımız derslerine giremedi, dolaplarımızdaki ürünler bozuldu, yaşam karanlığa gömüldü. 2 Aylık elektrik faturalarını alma, özrünü kabul edelim",

SOSYAL MEDYA MESAJLARI

- "Diyecek laf yok, bu memleket gerçekten üvey evlat muamelesi görüyor. Yazık günah. Bu mağduriyetin hesabını kim verecek?"

- "Elektrik direği bile ortadan yıkılmış, ne ağaç devrildi ne başka birşey. Demek ki kullanılan malzeme zayıf. Bunun sorumluları bu direklerin zayıf olduğunu bilmiyor mu? Denetleyen bir kurum yok mu? Bu Ereğli'nin kaderimi mi mağdur olmak"

- "Rezalet"

- "Faturayı 1 gün ödemezsen hemen haiz uygulanıyor, 10 gün ödeme kesme ihbarnamesi geliyor 10 gün sonra da kesiliyor, sonra da bir de açma parası var. Yazık günah gerçekten yazık günah"