"Zonguldak'ımızın büyükşehir ile ilgili olan bölümü 2019 sonrasına ertelendiği yetkili kurullarımızca açıklandı. 2019 seçimlerinde 3 belde ve 1 ilçe olarak Ereğli adına yerel seçimlerine katılım sağlayacağız. Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Devrek karayolu bu sene sonunda tamamlanacak. Bunda en ufak bir gecikme ve sorun gözükmüyor. İlçemizde 2019 yılında tekli öğretime geçmiş olacağız"

 

"Yani kulağımıza çok haberler geliyor, maaşların düşürülmesi ile alakalı. Maaş yükseklerin emekli edilip yerine çok daha düşük maaşla işçi alınması ile alakalı. Burası özelleştirilirken OYAK kuruluşu, milli ve yerli bir kuruluş olarak öne çıkmıştı. Gelinen noktada eğer işçiler çıkıp, 'biz işçiler olarak asgari ücretle çalışmaya razıyız' dese yok demeyecek duruma gelmiş durumdalar. Erdemir ile Ereğli arasındaki duygusal bağın güçlendirilmesinden yanayız. Görüyoruz ki bu bağ giderek açılmaya başlandı"

 

"Erdemir'den Bylock şüphesi ile gözaltına alınıp, cezaevinde yattıktan sonra mor beyin olduğu anlaşılan, suçsuzluğu anlaşılıp serbest bırakılan, her türlü işlemleri tamamlanıp beraat ettiği anlaşılan Erdemir çalışanlarının tekrar işe alınması noktasında en üst düzeyde takipçisi olacağız"

 

"Erdemir'e işe alımlarda dahi örneğin Ereğli'de yaşayan vatandaşlarımızdan işe girmeleri noktasında referans olmaya çalıştığımızda, Ortadoğu veya Boğaziçi mezunu alacaklarını söylüyorlar, bir bakıyoruz dışarıdan puanı düşük, başka bir üniversite mezunu olanları değerlendirebiliyor. Her sabrın bir sonu vardır"

 


İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde ilçe yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ile Lal Cafe'de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel ve yerel seçimler, eğitim, ulaşım ve Erdemir'e ilişkin Çakır, şu ifadelere yer verdi:

 

BÜYÜKŞEHİR, 2019 SEÇİMLERİ SONRASINA ERTELENDİ

"2019 yılı Türkiye'nin kader seçimine Ereğli olarak hazır olmanın gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki seçimler önemli. Artık genel anlamda değerlendirdiğimizde yüzde 50 artı 1'e çıktı. Kim gelirse gelsin halkımızın seçtiği, temsilcilerin bundan sonra bazı dış mihraklara hizmet eden yapılara, bazı medya patronlarına, zengin yapılara değil tüm halkımıza hizmet edecek gücü bulacakları kanaatindeyiz. Yerel seçimler Ereğli ve Zonguldak'ımızın büyükşehir ile ilgili olan bölümü 2019 sonrasına ertelendiği yetkili kurullarımızca açıklandı. 2019 seçimlerinde 3 belde ve 1 ilçe olarak Ereğli adına yerel seçimlerine katılım sağlayacağız.

 

EREĞLİ-DEVREK, EREĞLİ-ZONGULDAK KARAYOLU

Ereğli'nin önemli projelerinden bugüne kadar bitirilmesini arzu ettiğimiz Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Devrek karayolu bu sene sonunda tamamlanacak. Bunda en ufak bir gecikme ve sorun gözükmüyor. Hastanenin altındaki köprülü kavşağı mahkemeye taşıyan vatandaşlarımız nedeniyle gecikme yaşanmıştı. Bakanlar Kurulundan kamu yararına istimlak çıkarıldı. Orada çalışmalar başladı, 1,5-2 ay içerisinde köprülü kavşak tamamlanacağı onun akabinde de Ereğli-Zonguldak yolunun daha yakınlaşacağını değerlendiriyoruz.

 

TEKLİ EĞİTİME GEÇİLİYOR

Ereğlimizin tekli öğretime geçmesi ile alakalı zaman zaman çalışmalarımızı kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Bunlardan en önemlisi ilk ve orta dereceli okulların tekli eğitime geçmesi noktasında yoğun gayretimiz var. Kırmacı bölgesinde Melih Şule Yılmaz ortaokulu inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki sezona açılıyor. Diğer bölgede, Atatürk ortaokulunun güçlendirilmesi 1 milyon 300 bin liraydı, 1 milyon lira daha ilave ödenek konuldu, ihalesi yapıldı, çalışmalar başladı. Ağustos ayında çalışmaların tamamlanması Eylül ayında da 32 dersliğin açılmasını planlıyoruz. Bunun yanında Ereğli Lisesi'nin eski binasının yıkımı gerçekleşti, ihalesi yapıldı. Yıkımı başladı. Yerine 24 derslikli Merkez Anadolu Lisesi inşaatı da başlamış olacak. Erdemir İlkokulunu rahatlatmak için Kavaklık Mahallesi'nde bulunan Cemevinin yanındaki arazinin yüzde 50'sine ilkokul yapımını programa aldırıyoruz. Cumhuriyet okulunun sınıf ortalamalarının düşürülmesi noktasında 24 derslikli ek bina programa aldırıyoruz. Ticaret Meslek Lisesi'nin önündeki bahçeye bir okul yapmak suretiyle Kepez İzmirlioğlu'nu rahatlattıktan sonra ilçemizde 2019 yılında tekli öğretime geçmiş olacağız. Gülüç Vesile Dikmen İlk ve Ortaokullarının tekli eğitime geçmesi için 16 derslikli ilköğretim 16 derslikli ortaokul planlamasını yaptık. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Turizm Otelcilik Lisesi yıllardır Ereğli'nin beklentisi vardı. Planlarımız tamamlandı, zemin etütleri yapıldı, bu ay içerisinde ihalesi yapılacak.

 

"KULAĞIMIZA HABERLER GELİYOR"

Erdemir'de mülakata girmiş 13 yıldır kadro alınmayı bekleyen o heyecanla çalışan arkadaşlarımız var. Bunların biran önce Erdemir yönetimi tarafından kadroya alınmalarını bekliyoruz. Yani kulağımıza çok haberler geliyor, maaşların düşürülmesi ile alakalı. Maaş yükseklerin emekli edilip yerine çok daha düşük maaşla işçi alınması ile alakalı.

 
Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın gazetecilere çiçek hediye etti.

"YERLİ VE MİLLİ BİR KURULUŞ OLARAK ÖNE ÇIKMIŞTI"

Erdemir bir ağır sanayi. Burası özelleştirilirken OYAK kuruluşu, milli ve yerli bir kuruluş olarak öne çıkmıştı. Gelinen noktada eğer işçiler çıkıp, 'biz işçiler olarak asgari ücretle çalışmaya razıyız' dese yok demeyecek duruma gelmiş durumdalar. Biz bunu Ereğli olarak Erdemir ile arasındaki duygusal bağın güçlendirilmesinden yanayız. Son zamanlarda görüyoruz ki bu bağ giderek açılmaya başlandı. Sosyal sorumlulukları yerine getirme, spora, organizasyona destek olma anlamında Erdemir'i istediğimiz yerde göremiyoruz. Bu bizim için önemli.

 

"ERDEMİR'DE BYLOCK'TAN ALINAN, MOR BEYİN OLDUĞU ANLAŞILAN"

Erdemir'den Bylock şüphesi ile gözaltına alınıp, cezaevinde yattıktan sonra mor beyin olduğu anlaşılan, suçsuzluğu anlaşılıp serbest bırakılan, her türlü işlemleri tamamlanıp beraat ettiği anlaşılan Erdemir çalışanlarının tekrar işe alınması noktasında en üst düzeyde takipçisi olacağız. Ortada bir mağduriyet var. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, mor beyinden dolayı hiçbir insanımızın mağdur edilmeyeceği, kamuda olanların kamuda yeniden görevine döndüğü Erdemir gibi kurumda çalışanların geri dönmesi için takipçisi olacağız. Milli Savunma Bakanlığı ve daha üst makamlara bunu taşıyacağız. O insanların da yanındayız. Hiçbir suçları yok, beraat ettikleri anlaşıldıktan sonra yanlarındayız.

 

"HER SABRIN BİR SONU VAR"

İşe alımlarda dahi örneğin Ereğli'de yaşayan vatandaşlarımızdan işe girmeleri noktasında referans olmaya çalıştığımızda, Ortadoğu veya Boğaziçi mezunu alacaklarını söylüyorlar bir bakıyoruz dışarıdan puanı düşük üniversite mezunu olanlar değerlendirebiliyor. Her sabrın bir sonu vardır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)