Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda yetkili Türk Metal Sendikası’nın Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın Kdz. Ereğli’ye geleceği ve 18 Kasım’da yapacağı konuşmada da gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yapacağı öğrenildi.

Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında 1 Eylül 2016’dan geçerli 26. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 5. Oturumda tutulan uyuşmazlık zaptının ardından 24 Kasım’da yapılan 6, oturumda da uzlaşma sağlanamayınca sendika yöneticileri masayı terk etmişti.  16 Kasım sabahı  da servislerden inerek işyerine gidip işi yavaşlatarak uyarı eylemi yapan işçiler, 17 Kasım günü ilçeye gelecek Genel Başkan Pevrul Kavlak’ı karşılamak için konvoy oluşturuyorlar. Yaklaşık 1500 araçla saat 17.300 sıralarında plajlar mevkisinde bekleyecek  olan işçiler, geceyi  Anadolu Otel’de  geçirecek Kavlak’a “Hoş geldin Genel Başkan” diyecekler.  

Pevrul Kavlak’ın 18 Kasım Cuma günü işçilere hitaben, hem sözleşme süreciyle ilgili hem de yönetim konusundaki şikayetlerini dile getiren ve tabir olarak da “bomba” sözcüğüyle ifade edilen bir konuşma yapacağı öğrenildi.