1 Eylül 2016 tarihinden geçerli olan Erdemir ile Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası arasında sürdürülen 26. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde sürpriz yaşandı. Erdemir’in bağlı bulunduğu MESS Türk Metal Sendikası’nı 14 Kasım 2016 pazartesi günü saat 14.00’de toplantıya çağırdı.

Daha önce yapılan görüşmelerde bir çok maddede anlaşma sağlanmıştı. Ancak ücretler ve bazı idari maddelerde anlaşma sağlanamayınca 5. Oturumda 40 madde üzerinde uyuşmazlık zaptı tutuldu. Uyuşmazlığın ardından  MESS tarafından oturuma davet edilen Türk Metal 14 Kasım’da İstanbul yapılacak toplantıya katılacak.

Edindiğimiz bilgilere göre, şu ana kadar yapılan tüm oturumlara Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan katılmadı. Orhan’ın oturumlara katılmama sebebi olarak bazı kaynaklar “imza yetkisi yok” diye yorumda bulunurken, bazı kaynaklar da  “OYAK uygun bulmamıştır” görüşünü savunuyor.

14 Kasım’da yapılacak 6. Toplantıda taraflar uyuşmazlık maddelerini görüşürken, bu oturuma Genel Müdürün katılıp katılmayacağı ise merakla bekleniyor.