Kdz.Ereğli'de dur ihtarına uymadığı iddia edilen ve tedavi için gittiği Özel Echomar Hastanesi önünde aracı bağlanarak hakkında cezai işlem uygulanan kişi yaşananlara tepki gösterdi.

Özel bir firmada eleman olarak çalışan Ahmet Demir, gerekli başvuruları yaparak sokağa çıkma noktasında yasal izin kağıtlarının bulunduğu, özel Echomar Hastanesi'nden de gerekli randevuları aldığını söyledi, kendisi hakkında sosyal medyada çıkartılan haberlere de tepki gösterdi.

Demir'in açıklaması şu şekilde:

"İzinlerim, aracımın her türlü evrakı, belgesi de var. Bir dur ikazı tarafıma gerçekleşmedi, normal hastaneden aldığım randevuya gidiyordum. Kaldı ki hastanede randevu saatim ortada. Hastaneye girdim sıra beklerken görevli polis gelerek aracın benim olup olmadığını sordu. Dur ihtarına uymadığımı belirttiler. Sonra aracımda arama yaptılar, bu arada arama yapılırken fotoğraflar çekildi. Ne olup bittiğini anlamadım. Kamuoyunda hakkında çıkan haberler oldu. Aracımı sigortası var, tüm evrakları eksiksiz olmasına rağmen, aracım bağlandı ve cezai işlem uygulandı. Bunun ile ilgili Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaşadığım mağduriyet ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Ben ne devletimden kaçarım ne görevlilere zorluk çıkartırım ne de hakkımda asılsız bir habere izin veririm"

Demir ayrıca çalıştığı iş yerinde ise sıkıntı yaşadığını dile getirdi.