İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ: Kdz. Ereğli Belediyesinin sorumluluk alanında, itfaiye olaylara karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kent merkezinde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamak amaçlanmakta.

 

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ: Belediye sınırları içerisinde şehrin düzenini, sağlık, huzurunu ve yetkili organların bu amaçla alacakları kararların yürütülmesini sağlamak ve korumakla; belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirleri almak ve işlenen belediye suçlarını takip etmek, Özel Güvenlik Personeliyle birlikte Belediye binası ve ek hizmet binalarında güvenliği sağlamak amaçlı gerekli planlamaların yapılarak denetimlerini yapmak. 

 

 

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin 2015-2019 Dönemine ait 5 yıllık stratejik plan ve performans programı kapsamında İtfaiye ve Zabıta Müdürlüklerinin 2015 yılı için faaliyet hedefleri de açıklandı. Müdürlüklerin 2015 yılı içerisinde rutinin yanı sıra yeni çalışmalar da yapacak. İşte Kdz.Ereğli Belediyesi’nin İtfaiye ve Zabıta Müdürlüklerinin 2015 yılı içerisinde yapacağı çalışmalar şu şekilde:

 

EREĞLİ BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

Kdz. Ereğli Belediyesinin sorumluluk alanında, itfai olaylara karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kent merkezinde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamak amaçlanmakta. İlçe halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ve güvenlik açısından İlçemizi tamamen kontrol altına almak için çeşitli bölgelerde İtfaiye istasyonları oluşturmak.

 

2 İTFAİYE İSTASYONU HEDEFİ

Performans Hedefi İlçemiz Sarıkorkmaz Cumhuriyet Halk Evleri mevkii ve Kepez Mevkii olmak üzere 2 Adet İtfaiye istasyon binaları oluşturmak hedeflenmekte.  Amaç Kdz. Ereğli Belediyesinin sorumluluk alanında, itfai olaylara karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kent merkezinde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamak. Hedefi ilçe nüfusunun her geçen gün artması ve hizmet alanlarımızın genişlemesi ile meydana gelebilecek olağanüstü durumlara daha etkin ve verimli bir şekilde müdahale etmek için; İtfaiye müdahale araçları ve ekipmanlarını almak.

 

EĞİTİMLERE DEVAM EDECEK

Performans Hedefi İlçemiz nüfusunun her geçen gün artması ve hizmet alanlarımızın genişlemesi ile meydana gelebilecek olağanüstü durumlara daha etkin ve verimli bir şekilde müdahale etmek için; 1 Adet itfaiye hidrolik merdivenli aracı almak. İtfaiye personelinin eğitim düzeyini arttırmak ve buna bağlı olarak hizmet kalitesini yükseltmek açısından 2015 Yılı içerisinde İtfaiye personelinde 10 kişiye İtfaiye eğitimi almalarını sağlamak. 2015 yılı içerisinde tüm vatandaşlarımıza her türlü yangın ve afetler konusunda bilgilendirme çalışmaları yapmak.

 

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLECEK

Yangın, doğal afet ve oluşabilecek her türlü kazalar ile ilgili ilçe ve ilçemize bağlı köy halkını bilinçlendirmek amacıyla 6000 Adet “Yangına Karşı alınması gereken önlemler” adı altında eğitici broşürler bastırılarak dağıtmak. İlçedeki mahallelere ev hanımlarından 150 kişiye gruplar halinde Yangın, ev kazaları ve diğer doğal afet olayları ile ilgili eğitici eğitimler vermek ve bu sayede ev kazaları oranını minimum seviyede tutmak. 

 

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK

İlçemizde tehlikeli madde üreten, satış yapan 10 adet işyerleri ve fabrika tesislerini denetlemek ve fabrika çalışanlarına meydana gelebilecek kazalar ve yangın ile ilgili eğitim çalışmaları yapmak. 2015 Yılında en az 2 grup Gönüllü İtfaiyeci eğitim kursu açılarak 50 kişiyi Gönüllü İtfaiyeci yapmak. İlçemiz mahalle sayılarının çoğalması ile birlikte toplu kullanım alanları olan hastaneler, terminal, okullar, dershaneler gibi yerlere Yer üstü hidrantları ve Yangın dolapları sisteminin yerleştirilmesini sağlamak.

 

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ

Belediye sınırları içerisinde şehrin düzenini, sağlık, huzurunu ve yetkili organların bu amaçla alacakları kararların yürütülmesini sağlamak ve korumakla; belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirleri almak ve işlenen belediye suçlarını takip etmek, Özel Güvenlik Personeliyle birlikte Belediye binası ve ek hizmet binalarında güvenliği sağlamak amaçlı gerekli planlamaların yapılarak denetimlerini yapmak.  Belediye Zabıta Müdürlüğü, Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklerce yetki ve sorumluluklarını Zabıta Memurları ve Görevlilerine gerekli eğitim ve bilgilendirme faaliyetini yaparak daha verimli hizmet verilmesini sağlamayı hedeflemekte.

 

GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK…

Performans hedefi ise Zabıta hizmetlerinin daha anlaşılabilir ve etkili şekilde uygulanabilmesi için hizmet desteğinin sağlanması, birim içi ve dışı eğitim çalışmaları yaparak hizmet kalitesinin yükseltilmesi. Belediyenin Zabıta Yönetmeliğinde yer alan görev ve hizmetleri belediye ve mücavir alan sınırları dahilinde yerine getirmek amaçlı her türlü görev dağılımı yapmak ve bu görevlere uygun her türlü ekip ve ekipmanın tedarik ve teminini sağlamak. Belediyeye ait hizmet binaları, park ve bahçeler ile sosyal tesislerin güvenliğinin sağlanması için çalışmalar yapılmasını sağlamak.

 

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ

Ereğli Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet vermekte olan, işletmelerin ve yeni kurulacak olan işletmelerin yönetmelik ve vergi usul kanunlarına uygun olarak iş ve işlemlerinin yapılarak, çağdaş yaşamın gerekleriyle uyumlu halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun hizmetin yürütülmesini sağlamak amaçlanmakta. Toplu konut işletme servisimizde belediyemiz adına işletmemizin elinde bulunan menkullerin ve gayri menkullerin yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda satışını, tahsisini ve kiralanmasını sağlamak da hedeflenmekte. Performans hedefi Kaynarca Konutlarında bulunan 2 adet dairemizin satılması ve işlemlerinin yürütülmesi.

 

YENİ TERMİNAL İŞLETİLECEK

Otopark işletmesi sorumluluğu altında bulunan, şehirler arası otobüs terminali, açık kapalı otopark, Yol Üstü Otoparklar ve ihtiyaç halinde açılması planlanan işgaliye alanlarının yürürlükte bulunan, kanun yönetmelik ve mevzuat çerçevesinde işletilmesi ve halkımıza daha sağlıklı ve daha kaliteli hizmet sunarak tek elden sistemli bir şekilde yürütülmesini sağlamak. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalinin işletilmesini sağlamak.  İlçede yaşayan yaşlılarımızın ve gençlerimizin bir araya gelebilmeleri, kaynaşmalarının sağlanması, birlikte sosyal ve kültürel faaliyetler yapabilmeleri ve ortak projeler üretebilmeleri açısından Yaşlılar ve Gençler Dinlenme evine bağlı olduğu şubelerinin (Bozhane kafe, Kır Kahvesi) ve ihtiyaç halinde açılması planlanan sosyal alanların işletilmesini sağlamak. Belediyemiz memur ve işçi personelimize öğle yemeği servisini sağlamak. Belediye düğün salonumuzda halkımıza daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunarak, ihtiyaç halinde açılması planlanan düğün salonlarının tek elden ve sistemli bir şekilde çalışmasını sağlamak. Limanın 3' er metre genişletilmesi ve 10 metre uzatılması ile ilgili çalışmaların yapılmasının sağlanması için ilgili devlet birimleri ile temasa geçilerek gerekli koordineli çalışarak yürütülmesi”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)